'Seçim ittifakına hazırım diyenler'

'Seçim ittifakına hazırım diyenler'

Seçimlere 4 ay kala partilerin ittifak çalışmaları da hız kazandı. Merkez sağdan 3 parti itifak için "hazırım" mesajını verirken, merkez sol ve milliyetçi cepheden 3 parti de prensipte ittifaka "tamam" dedi.

Seçimler yaklaşırken siyasi partiler arasındaki yakınlaşma da sürüyor. Demokrat Parti ve Türkiye Partisi, Saadet Partisi ile DSP ise HEPAR ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi'yle ittifak yapmaya hazır.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Saadet Partisi ile seçim ittifakı yapmaya hazır oldukları mesajını verirken, DSP Genel Başkanı Masum Türker ile HEPAR'ın Genel Başkanı emekli general Osman Pamukoğlu da ittifak yapmaya hazır olduklarını duyurdular.

Edirne'de partisinin il başkanlığı binasının açılışına katılan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, "SP ile ittifak yapacak mısınız?" sorusuna "Türkiye Partisi tek başına seçimlere girmeye hazır. Ancak daha başarılı sonuç almayı sağlayacak gelişmeler olursa değerlendirebiliriz" şeklinde cevap verdi.

ERBAKAN: ÜLKE İÇİN SEVE SEVE

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan daha önce Şener'le yaptığı bir görüşmeden sonra kendisine yöneltilen ittifak sorusuna,  ''Ülkemiz, milletimiz için gereken ne ise hepimiz onu seve seve yerine getiririz'' şeklinde yanıt vermişti.

ZEYBEK: İTTİFAK BANA TERS DEĞİL

Geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede Demokrat Parti'nin genel başkanlığına seçilen Namık Kemal Zeybek de, Erbakan'ı hastanede ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, Saadet Partisi ile ittifak yapmaya hazır olduklarını şu sözlerle ifade etmişti: "Sayın Erbakan benim Başbakanımdır. Biz DYP’den bakandık ama Erbakan da bizim Başbakanımızdı. 54 Hükümet döneminde yakın çalıştık. Biz Saadet Partisi haline gelen Refah Partisi ile koalisyon kurmuştuk. Böyle bir ittifak söz konusu olursa hem bizim partilerimizin, hem Saadet Partililerin hem de kamuoyunun aklına 54. Hükümet gelir ve hiç de yadırganmaz böyle bir şey. İttifak bana ters gelmez. Barajı şöyle ya da böyle aşacağız.”

DSP HEPAR İTTİFAKI TAMAM GİBİ

DSP Genel Başkanı Masum Türker dün Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'nu ziyaret etti. Görüşmeden ittifak sinyali çıktı. Türker, parlamentonun 'beşinci bir grup' siyasi harekete ihtiyacı olduğunu, belirterek, 'Türkiye'de AKP iktidarına alternatif bir yapıyı oluşturmak istiyoruz. Demokratik birlikteliğin hangi ad altında ve hangi programla oluşacağını kararlaştırdığımız zaman, medyayı bilgilendireceğiz'' diye konuştu. Pamukoğlu ise DSP ile görüşlerinin uyuştuğunu ifade ederek 'İki partinin, kimliklerini koruyarak ne tür çalışmalar yapabileceklerinin görüşüleceğini'' belirtti.

Öte yandan Masum Türker, geçtiğimiz günlerde, Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Mümtaz Soysal'ı parti genel merkezinde ziyaret etmişti. Türker ittifak görüşmesinin ardından şunları kaydetmişti: "Hedefimiz parlamentoda dayatılmak istenen iki kutuplu yapının dışında ulusal değerlere önem veren Cumhuriyetçi bir demokratik bir birliktelikte ortaya çıkmaktır. Umuyoruz Türkiye'nin beklediği bir birliktelik söz konusu olur"

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :