Seçim öncesi ülkeyi karıştıracaklar

Seçim öncesi ülkeyi karıştıracaklar

PKK'nın üst yapılanması KCK'nın seçim öncesi ülkede kaos ortamı yaratmak amacıyla hazırladığı eylem planı uygulamaya konuldu. Eylemlerin başlaması için ise PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıldönümü olan 15 Şubat seçildi.

PKK'nın kaos planında öncesi cemevlerini bombalayıp mezhep çatışması çıkarmak, parti binaları, kamu kuruluşları işgal edilip yakılması var. Eylemlerde ise madde bağımlısı küçük çocuklar kullanılacak.

Hakkari’de 14, Yüksekova’da gözaltına alınanların sayısı 12’ye çıktı. Hakkari’nin Pehlivan Mahallesi’nde atılan gözyaşartıcı bombalara ait kovanlardan 60 yaşındaki Esma Yorulmaz, 55 yaşındaki Salih Abi ile 25 yaşındaki Süleyman Bayram’ın yaralandığı öne sürüldü. 3 yaralı Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

GÖSTERİCİLER KİMLİK KONTROLÜ YAPTI

Bu arada, Hakkari’nin Keklikpınar Mahallesi’nde ise yollara barikat kuran göstericilerin geçen araçları durdurararak, içindekilerden kimlik sordukları gözlendi. Sayıları 40 kadar olan göstericilere polis müdahalede bulundu. Sokak aralarına dağılan göstericiler, polise havaifişek ve molotof kokteyli atarak karşılık verdi. Polisle göstericiler arasında mahalle ve sokak aralarında zaman zaman kovalamaca oldu. Hakkari ve Yüksekova’da alınan güvenlik önlemleri de artırıldı.

KAOS PLANI YÜRÜRLÜKTE

Genel seçim öncesi ülkede "kaos" çıkarmayı planlayan PKK'nın üst yapısı KCK/TM'nin "cemevleri"ni de hedef aldığı belirlendi. Örgütün planladığı şiddet içeren "serhildan"la birlikte toplumda "mezhep" çatışmasının fitilini ateşlemek için İstanbul'da olduğu gibi cemevlerine dönük "provokatif "eylemler tasarladığı tespit edildi.

CEMEVLERİ HEDEFTE

Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Kürt nüfusun yoğun olduğu şehirlerde sokak eylemlerini tırmandırmayı tasarlayan KCK/TM'nin toplumda Alevi-Sünni çatışması yaratmak için de cemevlerine dönük provokatif bombalı ve molotoflu saldırı planladığı belirlendi. İstanbul'da geçtiğimiz günlerde bir cemevine el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıya dikkat çekildi. Örgüt bu eylemi kabul etmedi. Ancak, yapılan soruşturmada saldırının KCK mensupları ile gerçekleştirildiği belgelendi. KCK'nın cemevlerine dönük benzer provokatif eylemler hazırlığı içinde olduğuna işaret edildi.

KÜÇÜK ÇOCUKLARI KULLANIN

KCK'nın araç yakma ve molotofkokteyli gibi eylemlerde "yaşı küçük" çocukları kullanmayı amaçladığı da tespit edildi. Örgüt, bu tür eylemlerde yakalansalar bile tutuklanmayacakları için yaşı küçük çocukların kullanılmasını istedi. Ayrıca az bir para ile ikna edilebilecek olan bali ve tiner gibi uyuşturucu madde kullanan çocukların da eylemlerde kullanılması kararlaştırıldı. Güvenlik birimlerine ulaşan bilgilere göre, "Demokratik Açılım"ı destekleyen bazı sivil toplum örgütlerine ses bombası, molotofkokteylli saldırı gerçekleştirilmesi talimatı verildi. Partilerin il ve ilçe teşkilâtları işgal edilecek. Bölgedeki kamu kurum ve kuruluşlarının da aynı saldırılara hedef olabileceğine "vurgu yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :