Seçim zamanında yapılacak!

Seçim zamanında yapılacak!

CHP'nin anayasa değişiklik paketiyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne gitmesi durumunda hükümetin erken seçim kararı alıp almayacağı konusundaki soru üzerine...

TGRT Haber'de canlı yayınlanan Ankara'nın Gündemi adlı programa konuk olan Başbakan Erdoğan, CHP'nin anayasa değişiklik paketiyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne gitmesi durumunda, hükümetin ortaya çıkan sonuca göre erken seçime gitmeyi düşünüp düşünmeyeceği konusunda bir soru üzerine, "Anayasa Mahkemesi'ne gitmek, artık bizim alışkanlık tespit ettiğimiz bir CHP klasiği oldu" dedi. CHP'yi eleştiren Erdoğan, "Benim milletim karar verdikten sonra siz nereye götürürseniz götürün" ifadelerini kullandı.


Başbakan Erdoğan, gündemlerinde erken seçim olmadığını, seçimlerin zamanında yapılmasına alışılması gerektiğini kaydederek, "Bizim kitabımızda erken seçim yok*Seçim zamanında yapılacaktır" dedi.

OY ORANIMIZ DÜŞMEDİ

Erdoğan, medyada yer alan bir seçim anketinde AK Parti'nin oylarının yüzde 28 olarak gösterildiğinin hatırlatılması ve kendisinin yaptırdığı anket sonuçlarının sorulması üzerine, "Son yerel seçimlerin üzerindeyiz" dedi.

Erdoğan, medyada yer alan ve partisinin oylarının yüzde 28 olarak gösterildiği seçim anketinin "ısmarlama" olduğunu savundu. Bu konuda CHP'yi eleştiren Erdoğan, "Ismarlama anketler yaptırabilirsiniz ama gerçek anketler sandıkta" diye konuştu.

AK Parti iktidarının halkın teveccühünü kazanmış bir iktidar olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, kendilerinin yaptırdığı seçim anketleri ile ilgili ısrarlı sorular üzerine, "Son yerel seçimlerin üzerindeyiz" ifadelerini kullandı.
 

Etiketler :