Seçimde ittifak olacak mı?

Seçimde ittifak olacak mı?

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, tebrik ziyareti için gelen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener ve beraberindeki parti yöneticilerini kabul etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, tebrik ziyareti için gelen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener ve beraberindeki parti yöneticilerini kabul etti.

Saadet Partisi genel merkezinde gerçekleşen görüşme öncesi açıklamada bulunan Necmettin Erbakan, Şener ve arkadaşlarının nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirterek, “Büyük kongremizin arkasından yaptıkları bu ziyaret, bir nezaket ziyaretidir, bir tebrik ziyaretidir. Gösterdikleri bu nezaket ve kardeşlikten dolayı kendilerine teşekkürlerimi arz ediyorum. Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

 

ŞENER KARDEŞİMİZDİR

Abdullatif Şener’e ‘kardeşimizdir’ diye hitap eden Erbakan, “Yıllarca beraber çalışmışız. Her bakımdan birbirimizi, seven, sayan en yakın dostlarız. Böyle bir ziyaret vesilesiyle görüşmüş olmaktan bahtiyarlık duyuyorum” dedi.

Görüşme fırsatı bulmuşken Türkiye ve dünyanın, milletin meselelerine beraberce fikir teatisinde bulunacaklarını belirten Erbakan, “Ve böylece Türkiyemizin, halkımızın beklediği özlediği idareye kavuşması için neler yapılması lazım geldiği hususunda, fikirler ortaya koyacağız. Ben kardeşlerimizin bu ziyaretinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu ziyaretin, Türkiyemiz, milletimiz ve insanlık için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

7 ay sonra Türkiye’de seçim olduğunu da hatırlatan Erbakan, “Bu seçimin Türkiye’nin kurtuluşuna vesile olması için ne yapılması lazım geldiği hususunda da fikir teatisinde bulunacağız” diye konuştu.

 

ŞENER:  HAYIRLI OLSUN

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener ise, hayırlı olsun dileklerini ileterek, “Muhterem Hocam, Saadet Partisi genel başkanlığınız nedeniyle tebrik etmek istedik. Nezaket ziyaretinde bulunmak istedik” dedi.

Aslında siyasetin en önemli problemlerinden birisinin eskiden birada olan veya olmayan siyasi kimliklerin, kişilerin gerektiği kadar bir araya gelmemeleri olduğunu ifade eden Şener, “Veya bir araya geldiklerinde, mecliste grubu bulunan partilerde gördüğümüz gibi, netice almak için değil zaman zaman kamuoyunu yanıltıcı görüntüler vermek için bir araya gelmektedirler. Biz genel başkanlığınızı samimiyetle, içtenlikle tebrik etmek, nezaket ziyaretinde bulunmak için buradayız. Ve tekrar görüşmüş olduğumuz için de mutluyuz. Tekrar hayırlı olsun diyoruz” dedi.

 

SEÇİMDE İTTİFAK OLACAK MI?

Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Erbakan ise, ‘eski genel başkanınız Numan Kurtulmuş yeni bir parti kurdu. Bununla ilgili değerlendirmeniz nedir?”  sorusuna, “Sadece hayırlı olsun diyorum” diye cevap verdi.

“ Sayın Şener’in seçimlerde güç birliği yapmak amacıyla başlattığı bir çalışma var? Buna destek verir misiniz” şeklindeki soruya da cevap veren Erbakan, “Ülkemiz, milletimiz için gereken neyse, biz seve seve onu yerini getiririz” diye konuştu.

‘Seçimlerde iki partinin birleşmesi söz konusu mu?” sorusu için de “Böyle bir şey düşünmedik. Ama bizim kalplerimiz her zaman beraber olmuştur” diye cevap veren Erbakan, ‘Seçimlerde bir ittifak söz konusu olur mu?” sorusu karşısında da “Bunlar, konuşmalar esnasında ortaya çıkacak gerçeklerdir. Daha konuşmayı yapmadık”  diye konuştu.

Etiketler :