"Seçime girme, CHP'yi destekle"

"Seçime girme, CHP'yi destekle"

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, eski genel başkanları Süleyman Demirel, Hüsamettin Cindoruk, Tansu Çillerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

DYP’NİN DUAYENLERİ SEÇİME GİRME, CHP’Yİ DESTEKLE TELKİNİ YAPTI

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, eski genel başkanları Süleyman Demirel, Hüsamettin Cindoruk, Tansu Çiller’le ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Gazeteci Ömer Şahin’in Kanala’da hazırlayıp sunduğu “Görüş Farkı” programına katılan Soylu, “duayenler” dediği parti büyükleriyle ilgili bomba gibi açıklamalar yaptı. Soylu, “Bana telkinler yapıldı. CHP ile beraber ol,seçimlere girme diye. Bunu partinin büyükleri,duayenler yaptı” dedi.

Akşam Gazetesi Yazarı Deniz Güçer ile Yenişafak Ankara Temsilcisi Abdulkadir Selvi’nin de katıldığı programda içini döken Süleyman Soylu, 16 Mayıs’ta yapılacak kongrede darbeci zihniyetle hesaplaşacağını söyledi. Önceki gün adaylığını açıklayan Hüsamettin Cindoruk’la dalga geçen Soylu, “Gençlerin önünü açtık” diye espri yaptı.

İşte DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun Kanala’ya yaptığı açıklamalar:

PARTİMİN DUAYENLERİ CHP’YE DESTEK İSTEDİ:

Bana telkinler yapıldı. Buna seçime girme, CHP ile beraber ol, diye. Hem de bu partinin duayen diye nitelendirdiği insanlar yaptılar.

BİZİ CEPHELEŞME İÇİNE ÇEKMEK İSTİYORLAR

Ciddi bir cepheleşme var Türkiye’de. DP bu cepheleşmenin içine çekilmeye çalışılıyor. Ha biz partiyi kongreye götürürken bütün bunları biliyordum. Allah’a yemin olsun ki sayın Cindoruk’un da aday olacağını biliyordum. Ben bu tabloda bu iş için kimin aklını koyduğunu da biliyordum. Fakat bir şey istiyorum, bir de bu halka güvenelim. 
 
DARBECİLER KURTARICILIĞA SOYUNDU

Yıllardan beri demokrasi çizgisinde iyi sınav verememiş insanlar ve özellikle demokrat partiyi savunmakta acziyete düşmüş, yani 1950-60 arasını savunmakta acziyete düşmüş insanlar. Daha sonra 1990 sonrası hem 28 Şubat postmodern darbe sürecinde etkin rol oynamış insanlar hem de hemen onun üstünde 367’de cumhurbaşkanlığı seçiminde partimi yanlış yönlendirmiş, partime yanlış akıl vermiş insanlar partinin yeniden kurtarıcısı rolüne çıkıyorlar… Biz bu demokrasi imtihanını başarısızlıkla vermiş bir anlayışa prim sağlamamak için 6 Ocak tarihinde 18 günde yaklaşık 52 vilayet dolaştım. Binlerce km yol yaptım ve millete demokrat partinin yeniden ayağa kalkabileceğini anlattım…. 14 Aydır yanlış bir tek söz söylemedim. Ne demokrasi adına ne Türkiye adına ne gelecek adına ne de bu ülkeyi incitecek, devleti incitecek tek bir söz söylemedim. Arkadaşlarım da söylemedi.

CİNDORUK JAKOBEN, ELİTİST

Ama siyasi çizgisiyle Allah şahittir hiçbir gün örtüşmedim. Benim babamla siyaset yaptı, o da örtüşmedi. Bir kere Türkiye’ye bakışımız farklı. Bu toprakları, bu insanları değerlendirmemiz farklı. Bu topraklara tedbirli bakmanın bu ülkeyi küçülttüğüne inananlardanım. Bir korku, paranoya oluşturmak ve herkesi bu sisteme bir zarar verecekmiş endişesiyle sınırlandırmak ve sürekli olarak devletin baskısını milletin üzerinde tutan bir anlayışı, anlayış olarak gören bir bakış görüyorum ben. Benim partimi bir dönem bunun içerisine çekmeye çalıştılar. DP devletle millet arasındaki dengeyi millet lehine kuran çoğulcu bir anlayıştır. Kimseyi ayırt etmeyen bir anlayıştır. Bakın ben geldiğimden beri ahlaklı siyaset diyorum. Bunları tesadüfi söylemiyorum. Ben yıllardan beri siyasetin üzerinde oynanan ve özellikle merkez sağ siyaseti çürütmeye çalışan yapıyı görüyorum. Onun için ısrarla ahlaklı siyaset, ahlaklı demokrasi diyorum. Onun için ısrarla ötekisi olmayan Türkiye diyorum. Herkesi kucaklayan herkesi bir araya getiren bir Türkiye diyorum. Israrla AB diyorum. Israrla Türkiye’nin kendi coğrafyasındaki değerlere sahip çıkma diyorum. Israrla yeni bir anayasa diyorum.

ÇİLLER, BİN KEZ ADAY OLSAM BİNİNDE DE DESTEKLER

Tansu Hanım daha önce beni desteklemişti. Bin kez aday olsam bininde de destekler.

Kendini Brad Pitt sanıyor!

76 yaşında DP Genel Başkanlığına aday olan Hüsamettin Cindoruk, liderliğine oynadığı merkez sağın genel başkanlarının bile alay konusu oldu.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Gençlerin önünü açtık” diyerek Cindoruk’la dalgasını geçti. ANAP Genel Başkanı Salih Uzun da, doğduğunda 80 yaşında olan “Benjamin Button”u anlatan Oscarlık filme göndermede bulunarak, “Sayın Cindoruk kendisini Brad Pitt sanıyor” dedi. 

Menderes, Cindoruk'un adaylığına karşı 

Hüsamettin Cindoruk'un Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı'na aday olması merhum başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'i de kızdırdı.

Menderes, yarın DP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek Cindoruk'un adaylığına karşı olduğunu açıklayacak.

Ergenekon'un DP'ye sızma çalışmalarına karşı yoğun bir mücadele veren Genel Başkan Süleyman Soylu'nun ardından Cindoruk'un adaylığını açıklamasıyla birlikte Aydın Menderes de tepkisini ortaya koyacak.

Yıllarca Adnan Menderes'in avukatlığını yaptığını söyleyerek kamuoyunu yanıltan Hüsamettin Cindoruk'un şimdi de DP için aday olması Menderes'i kızdırdı.

Cindoruk'un avukatlık yanıltmasını kamuoyuna açıklayan Menderes'in basın toplantısında Cindoruk hakkında neler söyleyeceği merak ediliyor. Aydın Menderes'in basın toplantısı düzenlemesi DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'yu da heyecanlandırdı.

Menderes'in basın toplantısında neler söyleyeceğini kendisinin de merak ettiğini dile getiren Başkan Soylu, partinin demokratik hassasiyetleri olduğunu söyledi.

İyibilgi

Etiketler :