Seçimlere 18 gün kala son anket

Seçimlere 18 gün kala son anket

Seçimlere 18 gün kala yapılan seçim anketi, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. GENAR'ın anketine göre, MHP barajı aşarken, AKP yüzde 50 sınırında.

Seçimlere 18 gün kala yapılan seçim anketi, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. GENAR'ın yaptığı ve Kanal A televizyonunda açıklanan ankete göre, MHP barajı aşıyor, AKP yüzde 50 sınırında.

Kanal A İstanbul Temsilcisi Bedrettin Uğur'un hazırlayıp sunduğu "Siyaset Masası" programına katılan Genar Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mustafa Şen, seçimlere 18 gün kala yapılan son seçim anketinin sonuçlarını ve kaset skandalının ardından MHP'nin oy oranlarını ilk kez canlı yayında açıkladı.

MHP'de yaşanan kaset skandalının ardından yapılan anketin sonuçlarına göre; AKP yine eski yerinde görünüyor. Oy oranı ise yüzde 47-48 civarında. Şen, AK Parti'nin oy oranının yüzde 50 olmayacağını ve yukarı da çıkmayacağını belirtti.

CHP'nin oy oranı ise yüzde 25-26 aralığında.

Yaşanan kaset skandalının ardından MHP'nin oy oranı ise yüzde 11.

BDP, bağımsız adaylarlar girdiği seçimde ankete göre yüzde 5-7 arasında oy oranına sahip.

KASET MHP'YE OY KAYBETTİRDİ

GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen, programda yaptığı açıklamada, yaşanan kaset skandalının ardından MHP'nin çok az bir oy kaybettiğine dikkat çekerek, "Fakat kaset skandalının patlak vermesiyle bu skandalın arkasında olanların amacına ulaşmadığı, yani MHP'nin barajın altında kalmadığını görüyoruz." dedi.

SİYASETTE ÖZELENEN TABLO

Bu arada Kanal a'daki programda siyaset açısından özelenen bir tablo da gerçek oldu. Uslup tartışmalarının yaşandığı son günlerde, programa birlikte katılan AK Parti İstanbul Milletvekili adayı İsmail Şafi ile CHP İstanbul Milletvekili adayı Faik Tunay, kavgasız gürültüsüz bir şekilde programı tamamladı. Adayların uslup ve birbirine karşı sergiledikleri nezaket de gözlerden kaçmadı.

Programda konuşan İsmail Şafi, 1980'den önceki siyaset tarzının kavgaya dayalı bir tarz olduğunu belirterek, "Şimdi ben bunun kökten değişmesi gerektiğine inanan bir kişiyim. Bizler siyasetin projeler üzerinden yapılaması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Faik Tunay ise, "Söylediklerine tamamen katılıyorum yüzde yüz. Bizim ve siyasetle uğraşan herkesin temel hedefi şu olmalı; düşünceler farklı olabilir. Aynı anne ve babadan doğan kardeşler bile birbirine benzemeye biliyor farklı düşünebiliyor." diyerek Şafi'ye destek verdi.

ROTAHABER 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.