Sedan mı Hatchback mi? Daha iyi bir araba deneyimi için hangisi seçilmeli?

Sedan mı Hatchback mi? Daha iyi bir araba deneyimi için hangisi seçilmeli?

Her ne kadar özellikle ikinci el araba piyasasında yaşanan tuhaf fiyat durumlarından dolayı araba almak günden güne ne yazık ki daha da zorlaşsa da bu durum, arabanın bir ihtiyaç olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Araç satın almak isteyenlerin...

Her ne kadar özellikle ikinci el araba piyasasında yaşanan tuhaf fiyat durumlarından dolayı araba almak günden güne ne yazık ki daha da zorlaşsa da bu durum, arabanın bir ihtiyaç olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Araç satın almak isteyenlerin bütçelerine en uygun araç tipini bulma noktasında arayışları da hızla devam ediyor.

Bu noktada araba karşılaştırma ve araba modeli karşılaştırma yaparak araç satın alma en sağlıklı araba satın alma yöntemi gibi görülüyor.

Tabii ki birbirinden farklı modellerdeki arabaların hangisinin daha iyi olduğunu marka bazında karşılaştırmak oldukça zor olacaktır.

Ancak araç almak isteyenlerin kafasındaki önemli soru işaretlerinden biri olan sedan mı hatchback mi soru işaretine bir yanıt bulmak isteyenlerin bu noktada kafalarındaki soru işaretlerini gidermek için birtakım bilgiler vermek istedik. Hemen başlayalım.

Hatchback araç modellerinin avantajları

Bilindiği üzere hatchback araç modeli, bagaj uzantısı olmamasına rağmen 4’ten fazla oturma kapasitesine sahip olan araçlara verilen isimdir. Hatchback araç modellerinin tasarım hatları daha yuvarlaktır. Kısacası hatchback araçlar ile sedan araçlar arasındaki en büyük fark, hatchback araçların sedan araçlara kıyasla daha küçük olmasıdır.

Bütün markaların hatchback model seçenekleri oldukça fazladır. Audi, Volvo, Mercedes gibi markaların üst segment hatchback modelleri olduğu gibi Hyundai, Fiat, Ford gibi markaların da çok farklı hatchback sınıfı araç seçenekleri mevcuttur.

Hatchback model araçların avantajları şu şekilde belirtilebilir.

Hatchback araçları park etmek oldukça kolaydır.

Hatchback araçların özellikle büyük şehirlerdeki en önemli avantajı bu araçları kolayca park edebilmenin mümkün olmasıdır. Sedan araçlara göre oldukça kısa olan hatchback araçların hem önden hem arkadan mesafeleri oldukça kısadır. Bu özellikleri de kolay görüş ve park etme özelliği sunmaktadır.

Hatchback araçlar nispeten az yakar.

Hatchback araç modelleri, sedan araçlara göre az yakan araç modelleridir. Elbette bunun en önemli nedeni, hatchback araçların sedan araçlara göre daha küçük araçlar olmasıdır. Bu da bu araçların daha hafif olmasını sağlar. Bu nedenle, pek çok hatchback araç modeli hafiflikleriyle doğru orantılı bir şekilde daha az yakar diyebiliriz.

Sedan araç modellerinin avantajları

Sedan araç modelleri yukarıda da bahsettiğimiz gibi hatchback araç modellerine göre daha uzun olan araçlardır. Araç segmenti olarak C segment ve üstüne sedan tipi denilmektedir.

Elbette hatchback araç modelleri için olduğu gibi sedan tipi araçların da her marka için birbirinden farklı seçenekleri mevcuttur. Sedan tipi araç seçecekler için bu araçların en önemli avantajlarını ise şu şekilde belirtebiliriz.

Sedan tipi demek konfor demektir.

Aracın daha büyük olması demek aynı zamanda daha geniş iç hacim de demektir. Bu yüzden sedan model tipi araçların hatchback tipindeki araçlara göre daha konforlu olduğunu söyleyebiliriz.

Aynı zamanda bagaj için ayrılan kısmın da hatchback tipindeki araçlara göre daha fazla olması nedeniyle özellikle kalabalık aileler tarafından sedan tipindeki araçların tercih edilmesi daha doğru olacaktır.

İkinci elde daha geniş pazar

Sedan araçların özellikle Anadolu’da hatchback araçlara göre daha fazla tutulduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle özellikle satış esnasında sedan tipindeki araçların satışını yapmak hatchback tipi araçların satışına nazaran daha kolay yapılabilmektedir.

LPG için daha geniş yer

Eğer satın aldığınız araca LPG taktırmak gibi bir niyetiniz varsa sedan tipindeki araçlara LPG taktırmak, hatchback tipindeki araçlara göre daha kolay olacaktır. Zira, sedan tipi araçların daha geniş olan hacimleri nedeniyle LPG takıldıktan sonra yer kaybı hatchback tipi araçlara göre daha az olmaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.