Sedat Peker'e bir hapis cezası daha

Sedat Peker'e bir hapis cezası daha

Kelebek operasyonu davasının bozulan bölümü yeniden karara bağlandı.

Sedat Peker'le ilgili olarak, Kelebek operasyonu davasının bozulan bölümü yeniden karara bağlandı. Sedat Peker'e 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Sedat Peker'in Arif Kandemir'i hürriyetinden yoksun bırakmak ve özel evrakta sahtecilik suçlarından 1 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

PEKER'İN KARDEŞİ DE DE CEZA ALDI

Mahkeme, Ergenekon davasıyla birleştirilen, Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılması davasının da sanıklarından olan Boğaç Kaan Murathan'ı "suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak ve özel evrakta sahtecilik" suçlarından 1 yıl 10 ay 15 gün hapisle cezalandırdı. Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker de 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası aldı.

SİVASSPOR BAŞKANI'NA 1 YIL 15 GÜN

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz da "suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak" suçundan 1 yıl 15 gün hapisle cezalandırıldı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Sedat Peker'e toplam 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası vermişti.

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Sedat Peker'in, "çete kurmak" suçundan aldığı 4.5 yıl ve "Yusuf Altay'ın hürriyetini yoksun kılma" suçundan aldığı 7.5 yıl hapis cezasını onarken, 2 yılın altındaki 2 cezasını ise bozmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.