Sedat Peker'in ağabeyi yakalandı

Sedat Peker'in ağabeyi yakalandı

Çete lideri olmak suçlaması ile yaklaşık iki yıldan beri aranan ve Kanada'nın Vancouver kentinde yakalanan Sedat Peker'in ağabeyi Vedat Peker Türkiye'ye getirildi.

Hollanda Kraliyet Havayolları'nın tarifeli seferiyle 00.30'da iki Kanadalı polis eşliğinde Kanada’dan Amsterdam aktarmalı olarak İstanbul'a getirilen Peker, Bakırköy Devlet Hastanesi’ne sağlık kontrolüne götürüldü. Buradaki kontrolün ardından Peker işlemlerinin tamamlanması için Atatürk Havalimanı Polis Merkezine götürüldü.

‘277 GÜN YATACAK CEZAM VAR’
Hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Peker, kırmızı bültenle aranmadığını ve kendi isteği ile Türkiye'ye geldiğini öne sürdü. Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vedat Peker, “277 gün yatacak cezam var. Tutuklusu olmayan bir davada yargılanıyorum. Bu dava için kendi isteğim ile geldim. Hakkımda kırmızı bültenle arandığıma dair iddialar var bu doğru değil. Bu tür haberlerin yayınlanması çok ayıp. Uluslararası aranmam yok. Hiçbir ülkeye kaçak girmedim. Ben yurtdışındayken kaçak girdiğimi söylemişlerdi." dedi.

KANADA'YA İLTİCA BAŞVURUSU YAPMIŞ
Kanada'ya giriş yaptıktan sonra 25 Ocak'ta iltica başvurusu yapan Peker'in iltica gerekçesi olarak 'Ergenekon davası nedeniyle baskı gördüğü için Türkiye'den kaçtığı' iddiasını öne sürdüğü ifade edilmişti. Peker'in bir yıldır İnterpol tarafından kırmızı bültenle arandığının fark edilmesi üzerine polis çağrıldı. Peker, hakkındaki kırmızı bülten ve Kanada'ya yasadışı yollardan girmek suçundan tutuklandığı iddia edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :