Sedyeden düştüğü iddia edilen kadın öldü

Sedyeden düştüğü iddia edilen kadın öldü

İzmir'de, tedavisi için Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Gönül Özkocaman'ın (57), acil serviste sedyeden kafasının üzerine yere düşürüldüğü iddia edildi.

Özkocaman sabaha karşı 05.30'da hayatını kaybetti. Özkocaman'ın yakınları acil serviste görevli olan bazı sağlık personelinden şikayetçi olacaklarını dile getirdi.

Yenişehir semtinde oturan Gönül Özkocaman, akşam saat 20.00 sıralarında göğsünde ve bağırsaklarında meydana gelen ağrılardan dolayı rahatsızlandı. Yakınları, eve çağırdıkları ambulansla 150 kilo ağırlığındaki Özkocaman'ı Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. İddialara göre, hastane görevlileri, hastanın yanına refakatçi olarak kimseyi almak istemedi. Özkocaman'ın gelini Berdanç Özkocaman (35), kendisine doktor ve bazı hemşireler tarafından kötü davranıldığını iddia etti. Kayınvalidesi Gönül Özkocaman'ın yanına zor da olsa refakatçi olarak gittiğinde kendisini yerde kanlar içerisinde gördüğünü belirten gelin Berdanç Özkocaman, olayı görünce doktor ve hemşirelerle aralarında tartışma yaşandığını, hastane yetkililerinin kendilerini dışarı çıkarttıklarını ifade ileri sürdü.

Özkocaman, "Hastamız hastaneye getirildikten sonra 2 saat sedyede yattı. Ben yanına gittim zaman zaman onu çevirmek gerekiyor. Şişman olduğu için kendisi dönemiyor. Acil serviste görevli bazı çalışanlar üzerime yürüdüler, dövmeye kalktılar. Beni dışarı çıkardılar. Daha sonra tekrar girdiğimde annem sedyeden yere düşmüş kanlar içinde yatıyordu." diye konuştu.

Hastanede hayatını kaybeden Gönül Özkocaman'ın oğlu Tamer Özkocaman, "Hastaneye girdiğimde annemi sedyeden düşürmüşlerdi. Kafasından kan geliyordu. Bu halde annemi gördüm. Şimdi yoğun bakıma aldılar. Şikayette bulunduk. Gerekenin yapılmasını istiyoruz." dedi.

Acil önünde toplanan Özkocaman'ın yakınları, "Buraya sağlam hasta getiriyoruz bize ölüsünü veriyorlar. Böyle hastane olmaz olsun." diyerek tepkilerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :