Şefkat Tepe dizisinde sızıntının ipucu verilmiş

Şefkat Tepe dizisinde sızıntının ipucu verilmiş

Dün hükümete ve ulusal güvenliğe saldırı olarak servis edilen ihanet kaydının Samanyolu TV'de yayınlanan Şefkat Tepe dizisinde işlendiği ortaya çıktı

Hükümete karşı kumpas kuran paralel yapının gözünü karartarak devlet sırlarını yayınladığı ses kaydının aylar önce planlandığı ortaya çıktı. Cemaat'in kanalı olan Samanyolu TV'de yayınlanan Şefkat Tepe dizisinin 93. bölümünde bugün yaşanılan ihanet girişimi anlatılıyor.

Sızıntının şifresi verildi

Şefkat Tepe dizisinin dün ortaya çıkan ve Suriye’deki terör örgütlerine karşı önlemlerin ele alındığı toplantıdaki güvenlik senaryosuna benzerlik gösteren bölümün olması gözlerden kaçmadı. Türkiye'nin hayati önem taşıyan kararlarının alındığı toplantıdaki bilgilerin aylar önce işlenmiş olması paralel yapının ihanette boyut tanımadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Dizide 27. dakikada geçen sahne sızıntının şifre olarak verildiğini gösterdi.

Dizide Sungurlar Timi'nin esir düşmesi sonucu geliştirilen 93. bölümdeki senaryoyla dün dezenformasyona uğratılarak ortaya atılan casusluk kaydının bir elden çıkmış gibi benzerlik göstermesi sızıntının daha önce şifreli olarak yansıtıldığını gösteriyor. Bu bölümde Türkiye'nin milli güvenliği konusunda en önemli konu olan Suriye meselesinin casusluk faaliyeti sonucu dışarıya sızdırıldığının bir belgesi olarak karşımıza çıkıyor.

Dezenformasyona uğratılarak servis edildi

Suriye sınırları içindeki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesine yönelik saldırıyı değerledirmek üzere Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Müsteşarı Ferdidun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yaptığı önlemler ve değerlendirme toplantısı ortam dinlemesiyle kaydedildi. Görüşmeye ilişkin olduğu iddia edilen ses kayıtları daha sonra dezenformasyona uğratılarak sosyal medyaya servis edildi.

Bununla da yetinmeyen örgütün ‘Suriye’ye yönelik eylem senaryolarının tartışıldığı toplantının kaydını İran ve Suriye hesabına çalışan kişiler üzerinden o ülkelere servis edildiği öne sürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.