"Şehid oluncaya kadar direnin"

"Şehid oluncaya kadar direnin"

Müslüman Alimler Birliği Başkanı Dr. Yusuf el-Karadavi, Mısır gençlerine seslendi ve 'Ey Gençler! barış içinde şehid oluncaya kadar direnin

İslam dünyasının ünlü alimlerinden Dr. Yusuf el-karadavi, El Cezire televizyonundan tüm dünyaya seslendi. Mısır gençlerine direnmelerine çağrısında bulunan Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi, "Ey Gençler! barış içinde şehid oluncaya kadar direnin. Mübarek koltuğunu terketmedikçe meydanları bırakmayın" dedi.

Başta gençler olmak üzere tüm halka şükranlarını ileten Karadavi, gençlere gösterilerini sürdürmeleri çağrısında bulundu. Karadavi, “Siz bu duruşunuzla en büyük cihadı yapıyorsunuz. Tağuta karşı haklı direnişinizi durdurmayın” dedi.

Mısır ordusuna da seslenen Karadavi, 1973 zaferinin şerefli ve izzetli askerleri ortada durma lüksünüz yok. Siz her zaman halkın yanında yer aldınız, onları savundunuz ve şimdi de bunu yapmak zorundasınız” diye konuştu.
 
Mübarek’e de seslenen Karadavi, “kalbinde zerre kadar iman ve vatan sevgisi var ise çek git” dedi.
 

Mısır halkının gazasının kutladığını belirten Karadavi, “Ey gençler! Allah’ın izniyle bu çabalarınız boşa gitmeyecektir. Sonunda zafer sizin olacaktır” açıklamasında bulundu.

Ümmete de seslenen Karadavi, "Ey Müslümanlar! Mısır gençlerine sahip çıkın. Sokaklara çıkın. Onlar için dua edin. Onları yalnız bırakmayın" diye konuştu. Karadavi, cami imamlarına da seslenerek Mısır halkı için dua etmeleri çağrısında bulundu.
 

Halka da seslenen Karadavi, “Tahrir Meydanı’ndaki gençlere destek verin ve Mübarek’in elemanlardan kurtarmak için sokaklara inin. Yiyecek, içecek ve ilaçlar tedarik edin ve onları yalnız bırakmayın yanlarında olun” diye konuştu. 

El Ezher şeyhi Ahmed et-Tayib’in sessizliğini kınayan Karadavi şunları söyledi, “Mazlumların yanında yer al. Bütün Ezher şeyhleri ile sokakları inip, gençleri destekleyin. Halkı sokaklara inmeye davet edin. Cuma günü herkesi toplu gösteriye çağırın.”

Dökülen kanların boşa akmayacağını söyleyen Karadavi, Mısır gençlerinin barış içinde hem haklarını savunduklarını hem de otuz yıldır onları ezen diktatöre karşı çıktıklarını belirtti. Karadavi gençlere, “Dik durun, gevşemeyin ya izzetli yaşarsınız ya da şehit olarak ölürsünüz” dedi. Timeturk



 

 

Etiketler :