Şehide hazin veda

Şehide hazin veda

Dün Sultangazi Karakolu'ndaki patlamada yaşamını yitiren polis memuru Bülent Özkan'ın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

Sultangazi'de canlı bomba saldırısında şehit olan Polis Memuru Bülent Özkan (37) için Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Şehidin bu pazar nikah masasına oturma hayalleri kurduğu nişanlısı, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Oğlunun pazar günü evleneceğinin hatırlatılması üzerine baba Ergün Özkan, "Kısmet değilmiş" dedi.

Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu katıldı. Ayrıca şehidin babası Ergün, annesi Nazmiye, kız kardeşi Çiğdem, nişanlısı Sevinç Öztürk ve şehidin meslektaşlarının da katıldığı törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çelenk gönderdi.

TABUTA SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜ

Tören başlamadan önce baba Ergün Özkan, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun önünde duran fotoğrafını öperek, dua etti. Gazetecilerin soruları üzerine baba Özkan, "Burada sözün bittiği yerdeyiz. Mevlam bizden daha çok seviyormuş" dedi. Oğlunun pazar günü evleneceğinin hatırlatılması üzerine baba Ergün Özkan, "Kısmet değilmiş" diye cevap verdi. Saygı duruşuyla başlayan törende, şehidin özgeçmişi okundu.

"HEPİMİZ DE BİRER BÜLENT'İZ"

Törende konuşan Vali Mutlu terör örgütlerine seslenerek "Çıktıkları yol yol değildir. Ve sadece bağımsız Türk adaletinin eline kendilerini teslim etmekle kurtuluşları söz konusudur. Aksi halde bu milletin güvenlik güçlerinin kendilerine biçeceği ceza her zaman kendilerine ulaşacaktır" dedi.

Vali Mutlu şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek sözlerini tamamladı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da "Bu kentin huzurundan asla taviz verilmeyecektir. 40 bin kişi olarak her yerde varız, var olacağız. Bundan sonrada bu tür olaylara asla fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu. Çapkın saldırıda Bülent Özkan'ın arama kapısındaki x-ray cihazının nöbetçisi olduğunu belirterek, "Bülent dikkatli olmasaydı bu canlı bomba içeride patlayacaktı. Çok daha fazla şehidimiz olacaktı. Bülent tecrübesiyle fark etti durdurdu, bu sırada da canlı bomba kendini patlattı. Bülent şehit oldu. Şehitlik ölümlerin en kutsalı. İstanbul'un huzuru ve güvenliğini sağlamak için amir-memur 40 bin kişiyiz. Hepimiz de birer Bülent'iz" dedi.

Şehidin nişanlısı Öztürk ve ailesi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Duaların ardından şehit polis Özkan'ın cenazesi, tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak emniyete ait cenaze aracına konuldu.

EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ'NDE TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit polis Özkan'ın cenazesi, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki törenden sonra Sultangazi Cebeci Mahallesi 2459. Sokak'taki evinin önüne getirildi. Komşularından alınan helalliğin ardından şehit polisin cenazesi törenin yapılacağı Sultançiftliği Merkez Camisi'ne uğurlandı.

Tören boyunca, Özkan'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun başında iki polis nöbet tuttu.

Özkan'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından polisler tarafından omuzlara alınarak, sloganlar ve alkışlar eşliğinde İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait cenaze aracına konuldu. Bu sırada, bir vatandaşın ''Çocuklarımızı polis ve asker yapmak istemiyoruz'' diye bağırması üzerine yanına giden Çapkın, ''Benim de yüreğim yanıyor'' dedi.

Şehit polis Özkan'ın cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.