Şehidin ailesine anlamlı hediye

Şehidin ailesine anlamlı hediye

Gazze şehidi Cengiz Akyüz'ün ailesine Mescid-i Aksa maketi hediye edildi.

Gazze'de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit edilen İskenderunlu Cengiz Akyüz'ün ailesine Mescid-i Aksa'nın maketi hediye edildi.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, sanatçı Ömer Karaoğlu ve Filistinle Dayanışma Derneği (Fi-Der) Başkanı Tahsin Mütevelli, Gazze yolunda şehit edilen Cengiz Akyüz'ün evini ziyaret etti. Kudüsten getirilen Mescid-i Aksa maketini baba Bahaddin ve büyük oğlu Furkan Akyüz'e teslim edilerek başsağlığı dilendi.

Fi-Der Başkanı Tahsin Mütevelli, taziye evinde yaptığı konuşmasında, Cengiz Akyüz'ün Allah katında şehit olduğunu belirterek, "Başbakanımız İsmail Haniye adına taziye için geldim. Cengiz kardeşimiz Muhammed ümmetinin şehididir. İnşallah kanı boşa gitmeyecek, onun kanı ile yeni bir tarih yazılıyor. İnşallah, mekânı cennet olacak. Biz başsağlığı diliyoruz" dedi.

İHH Genel Başkan Yarımcısı Ahmet Sarıkurt ise, Gazze'de insanlığa karşı Mısır yolu ile bu ambargonun delindiğini hatırlatıp; "Deniz yolu ile bu ambargoyu delmek için Kıbrıs açıklarından yola çıktık ve İsrail'in vahşice bir müdahalesi ile karşılaştık. Bizim gemi insani yardım taşıyan bir yolcu gemisiydi. İsrail yolcuları uyarmadan, direk karşılarında düşman varmış gibi saldırdılar" dedi. Sarıkurt, namaz kılındığı esnada İsrailli askerlerin saldırısına maruz kaldıklarını belirterek, "Topluca namaz kılındığı bir anda botlar ve helikopterlerle saldırdılar. 9 kardeşimiz bu mücadelede şehit oldu. Onlar kutlu yolculardır" dedi. Sarıkurt, İsrail ile hukuki yönden de mücadele edeceklerini ve Filistin'e tekrar yardım götürülmesi konusunda çalışmaların olduğu ancak, bu çalışmaların önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını sözlerine ekledi.

Taziye çadırında rahmetli Akyüz için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. İHH Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt ve Filistinle Dayanışma Derneği (Fi-Der) Başkanı Tahsin Mütevelli, Gazze yolunda şehit edilen Cengiz Akyüz için açılan taziye defterine duygu ve düşüncelerini de yazdılar.

CİHAN

Etiketler :