Şehir Tiyatroları'nda 12 oyun

Şehir Tiyatroları'nda 12 oyun

İstanbul Şehir Tiyatroları'nda bu hafta Alemdar, Gizli Oturum, Tarla Kuşuydu Juliet, Binali ile Temir, Dünyanın Ortasında Bir Yer...

İstanbul Şehir Tiyatroları'nda bu hafta Alemdar, Gizli Oturum, Tarla Kuşuydu Juliet, Binali ile Temir, Dünyanın Ortasında Bir Yer, Biri Hiçbiri ya da Hepsi, Çizmeli Kedi, Karagöz Geri Döndü, Karagöz Balıkçı, Boya Benek'in de aralarında olduğu on iki oyun izlenebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Ocak ayının ikinci haftasında 12 oyunla izleyicilerin karşısına çıkıyor. Alemdar adlı oyunda, isyancılar ayaklanmış, padişah öldürülmüştür. Sınır boyundan kalkıp gelen Alemdar Mustafa Paşa, II. Mahmud'u isyancıların elinden kurtarır. Orhan Asena'nın yazdığı oyunu Engin Alkan yönetiyor. 12-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde seyirci ile buluşacak olan oyunda; Erhan Abir, Can Başak, Serdar Orçin, Emrah Özertem, Hakan Arlı, Oya Palay, Yeliz Gerçek, Berna Adıgüzel, Aslı Nimet Altaylar, Zafer Kırşan, Ümit Daşdöğen, Tolga Coşkun, Çiğdem Gürel, Esra Karabaş, Hüseyin Tuncel, Murat Üzen rol alıyor.

Gizli Oturum, insanın özgür iradesiyle seçtiği varoluşun başkası karşısında değiştirilemeyeceğini işliyor. Garcin, Estelle ve Ines ölümün döngüsü içinde, hayatlarında olan biten her şeyi önce eksik bir biçimde, sonrasında ise içtenlikle birbirleriyle paylaşırken; aslında geçmişteki hatalarını ve gerçek kişiliklerini ortaya koyuyorlar. Oyunda; Ece Okay, Özge Özder, Emre Narcı, Osman Gidişoğlu-İskender Bağcılar-Enes Mazak

rol alıyor. Çağdaş tiyatro klasikleri arasına girmiş olan Jean Paul Sartre'ın oyununu Ergün Işıldar yönetiyor. 12-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde seyredilebilir

Tarla Kuşuydu Juliet'te, Shakespeare'in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet, Ephraim Kishon'un yeni kurgusunda günlük yaşantı ve çığırından çıkmış bir evlilik içinde ele alınıyor. Tarla Kuşuydu Juliet, 12-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Kâğıthane Sadabad Sahnesi'nde seyircisini bekliyor. Engin Alkan'ın yönettiği oyunda Engin Alkan, Sevinç Erbulak, Çağlar Çorumlu, Murat Bavli rol alıyor.

Binali ile Temir, insanlardan uzak bir dağda yaşanan hesaplaşmanın hikâyesi. Çoban Temir'in ormanda yaralı olarak bulduğu namlı bir eşkıya olan Binali, yaralı haliyle kendine yardım eden Temir'e buyruk vermeye kalkışır. Ancak bu tavır buyruk almayı bilmeyen Temir'in hiddetiyle karşılanır. Ne namlı bir eşkıya olmasının ne de gücün korkusunu taşımayan Temir, Binali'ye karşı bir cengi başlatır. İyileşmeyi bekleyen Binali'nin de cenk sırası gelecektir. Murathan Mungan'ın yazdığı, Yıldırım Fikret Urağ'ın uyarlayıp yönettiği oyunda; Haldun Ergüvenç, Yıldırım Fikret Urağ, Gün Koper, Uskan Çelebi rol alıyor. Oyun, 12-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum'da; Libby Tucker, on altı yıldır görmediği babasının yanına geldiğinde nasıl karşılanacağını bilmiyordur. Bu baba kız hikâyesinde içten içe sessiz sinemadan başlayarak sinemanın gelişimi, sorunları, insandaki yansımaları da işlenmekte... Oyun, 12-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde... Neil Simon'un yazdığı S. Bora Seçkin'in yönettiği oyunda; Ezgim Kılınç, Derya Çetinel, Erhan Yazıcıoğlu rol alıyor.

Arzunun Onda Dokuzu, işgal edilen topraklarda kültürün, hayatın, bedenin, ruhun zorla ele geçirilmesi karşısında kadınların yaşadığı çıkmazları ve ölüm kalım savaşındaki dokuz kadını anlatıyor. Heather Raffo'nun yazdığı oyunu Arif Akkaya yönetiyor. Hikmet Körmükçü, Hasibe Eren, Bensu Orhunöz, Cihan Kurtaran'ın rol aldığı oyun 12-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde...

Özen Yula'nın yazdığı M. Nurullah Tuncer'in yönettiği Dünyanın Ortasında Bir Yer, törelerin, söylencelerin, toprağa dayalı gücün egemen olduğu yörelerin öyküsünü kadınların yaşadıkları üzerinden anlatıyor ve bireylerin ilişkilerindeki öç kavramına dayalı çatışmaları sunuyor. 12-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi'nde seyirci ile buluşacak oyunda; Esra Ronabar, Hüseyin Köroğlu, Eraslan Sağlam, Melahat Abbasova, Ezgi Sümer Yolcu, İrem Arslan Aydın, Tomris İncer, Ümran İnceoğlu, Deniz Evrenol, Ezgim Kılınç, Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Burcu Çoban, Pınar Aygün rol alıyor.

Çocukları davet eden oyunlar

Gökçe Okay Delagrange'nin yazdığı Ece Okay'ın yönettiği Boya Benek oyunu 13-14Ocak 2011 tarihlerinde Kâğıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde; 15-16 Ocak 2011 tarihlerinde ise Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde. Caner Bilginer'in yazıp yönettiği Karagöz Geri Döndü adlı oyun; 15-16 Ocak 2011 tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde seyredilebilir. Karagöz Balıkçı, 13-14-15-16 Ocak 2011 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde oynanacak. Özgür Atkın ve Ceren Hacımuratoğlu'nun birlikte yazdıkları oyunu, Özgür Atkın yönetti. Emill Alfred Hermann'ın yazdığı Tolga Yeter'in yönettiği Çizmeli Kedi adlı oyun, 15-16 Ocak 2011 tarihlerinde Ümraniye Sahnesi'nde seyredilebilir.

Etiketler :