Şehirlerde gergin anlar

Şehirlerde gergin anlar

Edirne'deki gerginlik nedeniyle TEM otoyolu tek yönlü ulaşıma kapandı. Erzincan'da ise basın açıklaması yapmak isteyen bir grup dağılmamakta direnince polis tarafından gözaltına alındı

Grubun gözaltına alınması sırasında çevrede toplanan sağ görüşlü başka bir grupta kendilerine saldırmak istedi. Polis araya girerek çıkması muhtemel bir olayı önledi.Erzincan Gençlik Derneği'ne mensup 11 kişilik üniversite öğrencilerinden oluşan sol görüşlü grup saat 14.00 sıralarında ellerinde döviz ve pankartlar ile Cumhuriyet meydanına gelerek basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklaması sırasında çevrede karşıt grubun toplandığını gören polisler , basın açıklaması yapan grubun dağılmasını istedi. Tüm uyarılara rağmen alandan ayrılmayan grup, polis tarafından gözaltına alınarak polis minibüsüne bindirildi. İki grubun arasına giren çevik kuvvet polisleri çıkması muhtemel olayı önledi. Polisin sol görüşlü gençleri ellerinden almasına sinirlenen diğer gruptakiler polis minibüsünü tekmeledi. Sağ görüşlü gruptakiler daha sonra açılan döviz ve pankartları yaktı. Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, olay yerine gelerek bilgi aldı.

EDİRNE'DE BİNLERCE KİŞİ ŞEHRİN GİRİŞİNDE EYLEM YAPTI

YASADIŞI sol örgüt üyesi oldukları şüphesi ile 5 üniversite öğrencisinin tutuklanmasını protesto etmek için İstanbul’dan gelen grubu Edirne’ye sokmak istemeyen binlerce kişi protesto eylemi yaptı.

Edirne Gençlik Derneği Üyesi Trakya Üniversitesi öğrencileri Gürbüz Sönmez, Harika Kızılkaya ve Cevahir Erdem’in tutuklanması üzerine, arkadaşları ve yakınları 27 Aralık günü PTT önünde imza kampanyası başlattı. Edirne’de bir grubun, ‘Amerika Defol, Vatan Bizim’ diye slogan atması üzerine şehrin merkezinde kısa sürede toplananan onlarca Edirneli, ‘Edirne’de hain istemiyoruz, PKK dışarı’ diye karşı slogan attı. Karşılıklı sloganların ardından imzacı 15 kişinin grup linç edilmek istendi. Öğrencileri öfkeli kalabalığın elinden polis kurtararak güvenlik gerekçesi ile gözaltına aldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde bir süre tutulan gruptan, eylem sırasında yasadışı slogan atan öğrencilerden Serkan Fikir ile Ebru Aydoğdu da ‘bölücü örgüt propogandası yapmaktan’ tutuklandı.

PKK PROVOKASYONU SÖYLENTİSİ

İstanbul’dan bir grubun bugün Edirne’ye geleceği yönünde, günlerdir kulaktan kulağa, ‘PKK’lılar Edirne’de gösterici yapacak’ diye yayılan dedikodu üzerine bugün öğle saatlerinde binlerce Edirneli toplandı. Ellerinde Türk bayrağı ve MHP bayrakları ile İstanbul’dan gelen grubun basın açıklaması yapacağı söylenen Saraçlar caddesi etrafından, ‘Edirne'ye hainleri istemiyoruz’, ‘Edirne’ye giremezler’ diye sloganlar atarak tur atı. İstanbul’dan da gelen takviye polisler cadde ve etrafında tur atan göstericileri izledi. Grup daha sonra caddenin tüm girişlerinde engellendi.

GİŞELERDE DURDURULDULAR

İstanbul’dan basın açıklaması yapmak üzere üç otobüsle gelenler ise, TEM otoyolunun Edirne gişelerinde durduduruldu. Tek tek kimlik kontrolu yapılan İstanbul’dan gelen grubun eylem ihtimaline karşı çok sayıda janadarma, polis ve itfaiye aracı bölgede hazır bekletiliyor. Grubun İstanbul’dan Edirne TEM gişelerine geldiğini öğrenen şehir merkezindeki gruptan bir bölümü buraya gitti. Ancak polisin araya girmesi ile iki grubun karşı karşıya gelmesi engellendi.

Edirne şehir içindeki grup ile TEM otoyolunda bekleyen iki grup ikna edilmeye çalışılıyor.

Etiketler :