Şehit aileleri öfkeli

Şehit aileleri öfkeli

Suçu övme filini işlediler, suç işlediler

Abdullah Öcalan'ın talimatı üzerine Kuzey Irak'taki kamplardan gelen PKK'lılara gösterilen muamele şehit ailelerini öfkelendirdi. Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, "Habur sınır kapısındaki manzarada hükümet teröristleri teslim almadı, teröristler hükümeti teslim aldı. Bu, vatanın kutsallığına inanan insanları yürekten incitmiştir" dedi.

Konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Köse, DTP'nin sınır kapısında yaptığı hazırlıkları da eleştirerek, "Günler öncesinden sınır kapısında çadır kurmalarına, karşılama merasimi yapmalarına izin verildi. Suçu övme filini işlediler, suç işlediler" ifadesini kullandı.

Öte yandan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Antalya Şube Başkanı Ali Kuş, “Teröristleri milli kahraman gibi karşılayanlara, karşılatanlara ve müsaade edenlere bir kez daha lanet olsun diyoruz” dedi. Eşinin Diyarbakır'da şehit düştüğünü söyleyen Selma Güller, “Ben eşimi boşuna toprağa vermişim. Bir şehit cenazesine bile bu kadar milletvekili gelmiyor. Eğer bu süreç böyle devam ederse madalyamı geri göndereceğim” dedi.Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Antalya Şubesi, ‘Barış Grubu’ olarak nitelendirilen PKK'lıların Türkiye'ye dönüşüyle ilgili yaşanan sürece tepki göstermek amacıyla dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Gaziler ve şehit yakınlarının katıldığı toplantıda konuşan Dernek Başkanı Ali Kuş, teröristlerin zafer kazanmış milli kahraman edasıyla karşılanmasını kınadıklarını söyledi.PKK'lıların karşılanmasında ortaya çıkan görüntülerin şehitlere ihanet anlamı taşıdığını söyleyen Kuş, “Teröristlerin PKK bayraklı, bebek katili Apo posterli, davul zurna eşliğinde karşılanmasını şiddetle, nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu yapılanlar bu ülke için kanını döken şehitlere yapılmış en büyük ihanettir. Bu gelenler terhis olan askerlerimiz değil, hacdan gelen hacılarımız değil, bu gelenler askerimize, polisimize, çoluk çocuk demeden bebeklere bile kurşun sıkan gözü dönmüş cani, vatan haini teröristlerdir” dedi.

ŞEHİTLERİN KEMİKLERİ SIZLADI

“Şehitlerin kemiklerini sızlattılar” diyen Kuş, teröristlerin gövde gösterisi yaptığını, bunun da PKK'ya moral olduğunu söyledi. Kuş, “Eli kanlı teröristler barış elçisi kisvesi altında dağdan inmişlerdir. Devletimizin ise bu teröristlerin önüne bir tek kırmızı halı sermediği kalmıştır. Teröristleri milli kahraman gibi karşılayanlara, karşılatanlara ve müsaade edenlere bir kez daha lanet olsun diyoruz. Bu süreç bu şekilde devam ederse bize verilen övünç madalyalarını geri teslim edeceğiz. Çünkü böyle bir ortamda bu madalyaların manevi önemi kalmamıştır” diye konuştu.

Kuş'un konuşmasının ardından söz alan Güneydoğu Gazisi Yalçın Kaçar, Türkiye'ye giriş yapan teröristlerin serbest bırakılmasına anlam veremediklerini söyledi. Teröristlerin yargılanması gerektiğini belirten Kaçar, “Utanmasalar gazilere, şehit ailelerine de bu teröristleri karşılatacaklar. Biz karşılayalım, madalyalarımızı da onlara verelim. Biz bunları artık kaldıramıyoruz. Biz teröristlerin yargılanmasını istiyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmasın” diye konuştu.

OĞLUMU ASKERE GÖNDERMEM

Yaşanan olaylar nedeniyle devlete bakış açısının değiştiğini belirten Kaçar, “Ben çocuğumu bile askere göndermeyi düşünmüyorum. Biz yaptık da ne oldu? Ben eskiden çağırsalar 'yine askere giderim' diyordum. Ama şu anda ne çocuğumu, ne yakınlarımı askere göndermeyi düşünmüyorum” dedi.Eşinin Diyarbakır'da şehit düştüğünü söyleyen Selma Güller, kendisine verilen Devlet Övünç Madalyası'nı geri göndereceğini belirterek, “Ben eşimi boşuna toprağa vermişim. Teröristlerin karşılanmasında bu ülkenin milletvekilleri vardı. Bir şehit cenazesine bile bu kadar milletvekili gelmiyor. Benim eşim bu vatan uğruna canını verdi. Eğer bu süreç böyle devam ederse madalyamı geri göndereceğim” dedi.Eşinin terör olayları nedeniyle bunalıma girerek intihar ettiğini belirten asker eşi Sabriye Karaman, “Benim çocuğum benden baba istiyor, bunun hesabını kime verecek? Bu devlet bize madalya verdi. Aynı devlet utanmıyorsa o gelen teröristlere de madalya taksın. Öcalan'ı da cumhurbaşkanı yaparlar. Benim oğlum şimdi hırslandı, dağa çıkıp teröristleri kazımak istiyor. Biz ‘Vatan sağolsun’ diyoruz. Şimdi hangi vatan sağolsun diyeceğiz?” dedi.Hükümetin istifa etmesi gerektiğini dile getiren şehit babası Mehmet Aksoy ise şunları söyledi: “Biz böyle iktidar, böyle devlet istemiyoruz. Hükümet istifa etsin. Bu gelenler teslim olmaya değil, teslim almaya geliyor. İktidar nerde, ordu nerde? İktidar da istifa etsin ordu da istifa etsin. Yurdumuzu parçalasınlar diye oğlumuzu askere göndermedik.”

 TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

ŞEHİT Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, 'Barış Grubu'nun Türkiye'ye gelişini ve karşılanma şeklinin yüreklerini hançerlediğini belirterek, "PKK terör örgütü militanlarının Habur sınır kapısında adeta devlet töreniyle karşılanmaları, PKK'nın siyasi uzantısı olan bir siyasi partinin milletvekillerinin devlete adeta meydan okurcasına basın açıklamaları yapmaları, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Gelen teröristlere bir madalya vermeleri, kırmızı halılarla ve güllerle karşılanmaları, bir de kurban kesilmesi eksik kaldı. Bize verilen madalyaları Cumhurbaşkanına, başbakana geri iade edip, o gelen terörislere taksınlar" dedi.

Toplantıda 'eli kınalı gelinler kocalarını istiyor' diyerek haykıran şehit annesi Ayşe Çelik, "Keşke bizim çocuklarımız da terörist olsaydı, onlar annelerinin yanına döndü. Biz ise şehitlerimizin mezar taşlarına sarılıp, gözyaşı döküyoruz" diyerek baygınlık geçirdi.

MADALYA TAKIP, KIRMIZI HALI SERSELERDİ

Şehit Aileleri Federasyonu Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Hamit Köse, 'Demokratik açılım' ve 'Barış grubunun' Türkiye'ye gelmesine tepki gösterdi. Şehit aileleriyle birlikte toplantıya katılan Köse, teröristlerin karşılanma biçiminin yüreklerini hançerlediğini belirterek, şunları söyledi: "PKK terör örgütü militanlarının Habur Sınır Kapısı'nda giriş yapmaları, bu teröristlerin adeta devlet töreniyle karşılanmaları, PKK'nın siyasi uzantısı olan bir siyasi partinin milletvekillerinin devlete adeta meydan okurcasına basın açıklamaları yapmaları, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Şehit annelerin, babaların, eşlerinin, boynu bükük yetimlerin kanayan yaralarına tuz basmıştır. Gazilerimizin o bölgede kalan uzuvları, teröristlere bu imkanı sağlayan siyasilerden hem bu dünyada, hem de öbür dünyada davacı olacaktır. Şehitlerin ve gazilerin kanları bu senaryoların altına imza atanları boğacaktır.

Bu açılımın zeminini hazırlayan sözde siyasetçilerin hem şehitlere, hem gazilere, hem de bu vatana ihanet içinde bulundukları kanısındayız. Bu ihanetin bedelini en kısa zamanda Yüce Türk Milletinin önünde ödeyeceklerine inanıyoruz. İmralı adasında yatan vatan haini terörist başının emriyle Habur Sınır Kapısı'ndaki teröristleri teslim alma töreninde siyasi otoritenin bir eksikliğini gördük. O da gelen teröristlere madalya vermeleri, kırmızı halılarla karşılanmaları, gül vermeleri ve kurban kesmeleri eksikti. Habur Sınır Kapısı'ndaki manzarada hükümet, teröristleri teslim almamıştır, teröristler hükümeti teslim almıştır. Bu manzara da vatan kutsallığına inananların yüreğini yakmıştır."

MADALYALARI İADE EDECEĞİZ

Teslim olmayı kabul etmeyen ve buraya anlaşmak için geldiğini söyleyen teröristlere kucak açıldığını kaydeden Köse, "Pişman olmadığını söyleyen ve pişmanlık yasasından yararlanmak istemeyen teröriste zoraki pişmanlık hükümleri uygulanarak, serbest bırakılmıştır. Askere, polise, millete, vatana kurşun sıkan bu töristler bundan pişmanlık bile duymamıştır. Ama bunlar kahraman olarak görülmüşlerdir. İslamiyetten, haktan, hukuktan bahseden sayın Başbakan, gözlerimizin içine baka baka milletini kandırmaktadır" dedi. Kendilerine verilen madalyaları Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a iade edeceklerini belirten Köse, "Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan bu madalyaları o teröristlere taksınlar" diye konuştu.

BU BİR AÇILIM DEĞİL, AÇILIMDA BOĞULMADIR

Teröristlerin karşılandığı gibi şehitlerin karşılanmadığını, bunun devlete meydan okuma olduğunu ifade eden Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, "Açılımdan bahsediliyor. Bu bir açılım değil, açılımda boğulmadır. Bu yapılan, şehit ailelerine, gazilere, millete ve vatana ihanettir. Açılımı yürüten İçişleri Bakanı, ne olduğu belirsiz kişilerle görüşmekle, onlardan destek almakla açılım olmaz. Açılımın muhatabı şehit aileleri ve gazilerdir. Ancak onlar dikkate bile alınmıyor" dedi.

ŞEHİT ANNESİNİN FERYADI

Toplantıya katılan şehit annesi Ayşe Çelik, 'eli kınalı gelinler kocalarını, çocuklar babalarını bekliyor' diye haykırarak, "PKK'nın Cumhurbaşkanı, PKK'nın Başbakanı biz de oğullarımızı istiyoruz. Getirin çocuklarımızı. Bizim çocuklarımız 'baba' diye mezar taşlarına sarılıyor. Teröristleri getirdiğiniz gibi bizim çocuklarımızı da getirin. Eli kınalı gelinler kocalarını, çocuklar babalarını bekliyor. Ama keşke bizim çocuklarımız da terörist olsaydı. Teröristler analarının yanına döndü, biz ise mezar taşlarına sarılıp ağlıyoruz" diyerek baygınlık geçirdi.

Şehit ablası Müzzeyen Taşyürek ise "Oynanan oyun komediir, hukuki oyundur. Muş'ta bir teröristin mezarına şehit yazıldığı için dava açıldı, ancak dava sonucu beraat çıktı. Eğer ordu bizsek, eğer vatanı savunan bizim çocuklarımızsa, o zaman şehit olan kim? Vatan için ölene de, teröriste de şehit diyorsak, o zaman bu savaş neyin savaşı?" diyerek göz yaşı döktü

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :