Şehit ailesini üzen haber

Şehit ailesini üzen haber

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde "Nöbet değişimi sırasında kaza sonucu göğsüne kurşun isabet ettiği iddia edilen Serdar Kurt'un cenazesinde gerginlik çıktı' haberleri ortalığı karıştırdı

Aile askeri töreni kabul etmeyince korucu ve askerler cenazeye el koydu" haberine şehit erin yakınlarından büyük tepki geldi.

Karakoçan ilçesine bağlı Kayacık köyü Jandarma Karakolu'nda nöbet tutmak için nöbet yerine giden Mardin Midyat doğumlu Serdar Kurt, nöbeti devralacağı ve ismi öğrenilemeyen askerin silahından çıkan tek kurşunun göğsüne isabet etmesi sonucunda yaşamını yitirmişti. Bazı yayın organlarında, "Nöbet değişimi sırasında kaza sonucu göğsüne kurşun isabet ettiği iddia edilen Serdar Kurt adlı askerin cenazesinde gerginlik çıktı. Aile askeri töreni kabul etmeyince korucu ve askerler cenazeye el koydu" şeklindeki haberlerin yanlış olduğunu belirten şehit erin amcası Bahri Kurt (42), Budaklı köyünde halen taziyeleri kabul ettiklerini belirterek aileyi ve köyü zor durumda bırakarak asılsız haber yapan yayın organlarını kınadıklarını söyledi.

"Vatan sağ olsun diyoruz" diyen amca Bahri Kurt, "şehit er yeğenim Serdar Kurt'un cenazesi irademiz ürerine ve şehitlere yakışır bir şekilde törenle defnedildi. Yeğenim şehit er Serdar'ın, bütün defin işlemleri ve cenaze ile ilgili olayın meydana geldiği jandarma karakolunda gerekli inceleme ve tahkikatı bizzat ben gördüm. Karakoçan Jandarma komutanı olsun gerekse emniyet müdürlüğü olsun bize her konuda yardımcı olarak gerekli bilgileri ve olayın geçtiği yeri incelememize yardımcı oldurlar.

Ardından cenazenin naklinde de ve resmi tören yapıldı. Daha sonra cenaze bize teslim edildi. Midyat'ta geldiğimizde de aynı şekilde gerek mülkü amirler olsun gerek bütün yetkililer bize gereken yardımı ve desteği vererek törenle defnettik. Defin sırasında dualarla şehidimizi ebedi yolculuğuna uğurladık" dedi.

Şehit Er Kurt'un dayısı Hasan Duru'da, acılarının büyük, olduğunu, halen taziyeleri kabul ettiklerini belirterek, "Acımız daha taze iken öyle çarpıtılmış haberlerin yayınlaması bizleri derinden üzdü. Aynı zamanda bizi ve köyümüzü zor durumda bırakmıştır" diye konuştu.

Etiketler :