Şehit cenazesinde provokasyon

Şehit cenazesinde provokasyon

Şırnak'ta şehit olan Piyade Er Muhammet Özbek, son yolculuğuna dua ve göz yaşlarıyla uğurlandı. Ancak cenaze töreninde ilginç ayrıntılar vardı.

Şırnak'ta, bir grup terörist tarafından açılan ateş sonucu dün şehit olan piyade er Muhammet Özbek için Denizli'de cenaze töreni düzenlendi.

Delikliçınar Yeni Cami'deki törene şehidin annesi Halime Erbay, babası Ramazan Özbek, kardeşleri Ali, Bayram, Barış, Şerife ve Songül Özbek, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, siyasi parti il başkanları, sivil toplum örgütü liderleri, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Son derece üzgün olan şehidin yakınlarını protokol üyeleri ve akrabaları sakinleştirmeye çalıştı. Fenalık geçiren anne Halime Erbay'a 112 Acil Servisi ekibince müdahale edildi.

Cenaze törenine, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, 1. Ordu ve 2. Ordu Komutanlığı, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerince çelenk gönderildi.

Şehit Er'in cenazesi, törenin ardından toprağa verilmek üzere Çameli ilçesinin Kirazlıyayla köyüne gönderildi.

-TÖRENDE GERGİNLİK-

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun top arabasına konulmasının ardından kortej yürüyüşü sırasında Denizli Ülkü Ocakları Dergisi Temsilciliğine mensup oldukları bildirilen bir grup, aralarında Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mithat Ekici ve Mehmet Yüksel'in bulunduğu bazı protokol üyelerinin üzerine yürümek istedi. Polis tarafından engellenen grup slogan atarak, valiyi protesto etti.

Gerginlik sırasında atılan pet şişe, görevli asker ve polis ile cenazenin bulunduğu top arabasına isabet etti.

ŞIRNAK'TAKİ ÇATIŞMADA ŞEHİT OLAN PİYADE UZMAN ÇAVUŞ BALDUK'UN CENAZESİ İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak'ta, bir grup terörist tarafından açılan ateş sonucu dün şehit olan Piyade Uzman Çavuş Doğan Balduk'un (32) cenazesi İzmir'de toprağa verildi.

Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde düzenlenen askeri törene şehidin babası Nurettin, annesi Methiye eşi Seher Balduk, kardeşleri Remziye Balduk, Hülya Zeybek, Hicran Aslanoğlu, Zülküf Balduk ve yakınlarının yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, AK Parti İzmir Milletvekilleri İsmail Katmerci, Tuğrul Yemişçi, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Ömer Paç, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç da katıldı.

Cenaze namazı öncesinde fenalaşan Balduk'un babası Nurettin Balduk, hazır olan ambulansta bir süre dinlendirildi.

Törende gözyaşlarını tutamadığı görülen anne Methiye Balduk, şehit oğluyla en son 28 Mayısın gece yarısından sonra konuştuğunu, oğlunun sık sık yaptığı gibi yine helallik istediğini söyledi. 29 Mayıs sabahı şehit haberi aldıklarını belirten anne Balduk, ''Oğlum zaten o mertebeye ulaşmak istiyordu'' dedi.

Baba Nurettin Balduk ise ''Vatan sağolsun'' dedi.

Cenaze namazının ardından Balduk'un babası ve eşi tabuta sarılarak, bir süre ağladı. Anne Methiye Balduk ise ağlamayacağını belirterek, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diyerek tabuta sarıldı.

Şehit uzman çavuşun cenazesi bir süre top arabasında taşındı. Bu sırada anne Balduk, ağlayan eşine seslenerek, ''Ağlamayacaksın, ağlamayacağım, fırsat vermeyeceğim'' diye konuştu.

Törende Türk Bayrağı açan bir grup vatandaş da, ''Askere uzanan eller kırılsın, kahrolsun PKK'' sloganları attı.

Balduk'un cenazesi öğlen vakti kılınan cenaze namazından sonra Kadifekale Şehitliği'ne defnedildi.

Şırnak'ın Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, teröristlerle güvenlik güçleri arasında dün sabah meydana gelen çatışma sonucu bir piyade uzman çavuş, bir piyade er ile bir geçici köy korucusu şehit olmuş, iki askeri personel yaralanmıştı.

AA

Etiketler :