Şehit Uzman Çavuş'un evinde yas var

Şehit Uzman Çavuş'un evinde yas var

Kahramanmaraş'ta jandarma trafik timine düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Abdulmecit Yıldırım'ın eşinden söylediği son isteği yürekleri dağladı.

Şehit çavuşun, merkez Yenişehir Palmiye Mahallesi'ndeki baba evinde acı haberi alan babaannesi Meryem Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torunuyla olaydan 2 gün önce telefonda konuştuklarını söyledi.

Şehit çavuşun oldukça zorlu bir çocukluk dönemi geçirmesine rağmen ailesini, vatanını ve arkadaşlarını çok seven bir insan olduğunu belirten Yıldırım, şehit çavuşun anne ve babasının henüz bebekken ayrıldığını, bu nedenle torununu kendinin büyüttüğünü ifade etti.

Şehit Yıldırım'ı daha 20 aylık bebekken yanına aldığını anlatan babaanne Yıldırım, ''O'nu, vatanına milletine hayırlı bir evlat yapabilmek için saçımı süpürge ettim. Torunumu liseye kadar okuttum. Maddi zorluklarımız vardı. Bir gün gelip 'Babaanne sen beni nasıl üniversite okutacaksın? Durumumuz belli'' dedi. Ben yaşlı halimle örgü örüp satarak para kazandım, yiğidimi askeri okula gönderdim. Dün acı haberi verdiler. Torunun artık yok dediler. Ben bu acıya nasıl dayanırım'' diye konuştu.

Yıldırım, şehit torununun 3 yaşında bir erkek çocuğu olduğunu kaydetti.

Torununun en son 2 hafta önce Mersin'e geldiğini ifade eden Yıldırım, ''İki hafta önce gelip elimi öpen çınarımın tabutu mu gelecek şimdi'' diye feryat etti.

Geçen haftaki konuşmalarında torununun, ''Babaanne yemeklerden en çok içli köfteyi özledim, geldiğimde bana ondan yap'' dediğini anlatan Yıldırım, ''Yiğidime son bir kez içli köfte bile yapamadım. Bizi ağlatanların içine ateş düşsün. Bu kadar anayı ağlatanlardan Allah hesap sorsun. Benim oğlum da torunum da askere gitmek için yaşını büyüttü. Ailemizdeki her erkeği vatana feda etmeye hazırız. Bu memlekette daha binlerce Abdulmecit var'' diye gözyaşı döktü.

Öte yandan, şehit uzman çavuşun cenazesinin, eşinin memleketi olan Bursa'da defnedileceği ve Mersin'de yaşayan babası Kenan Yıldırım ile dedesinin olayın ardından Bursa'ya gittiği öğrenildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ YILDIRIM'IN, BİR SÜRE ÖNCE EŞİNE, ''BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE, SEN NEREDE İSTERSEN BENİ ORAYA DEFNEDİN'' DEMESİ ÜZERİNE CENAZESİNİN BURSA'DA TOPRAĞA VERİLECEĞİ ÖĞRENİLDİ

 Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde, jandarma trafik timine düzenlenen saldırıda şehit olan uzman çavuş Abdulmecit Yıldırım'ın, bir süre önce eşine, ''Başıma bir şey gelirse, sen nerede istersen beni oraya defnedin'' demesi üzerine cenazesinin, Bursa'da toprağa verileceği öğrenildi.

Şehit Yıldırım'ın cenazesi Malatya'da yapılan otopsinin ardından Bursa'ya gönderildi. Evli ve 3 yaşında bir çocuk sahibi olan şehidin cenazesi, Yenişehir Havaalanı'na, oradan da Bursa'daki kayınpederi Ahmet Erken'in evine getirilecek.

Erken'in Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Türün Sokak'taki evinde, şehidin yakınları cenazeyi bekliyor.

Mersinli olduğu ve 11 yıldır askerlik yaptığı öğrenilen şehit Yıldırım'ın bir süre önce eşine, ''Başıma bir şey gelirse, sen nerede istersen beni oraya defnedin'' dediği, bunun üzerine de cenazesinin Bursa'ya getirildiği belirtildi.

Şehit uzman çavuşun cenazesi, tarihi Ulucami'de ikindi vaktinde kılınacak namazın ardından Hamitler'deki şehitlikte toprağa verilecek.

Afşin İlçe Jandarma Komutanlığında görevli trafik timinin, Ekinözü ilçesine bağlı Gaziler köyünde meydana gelen ölümlü trafik kazasına gidişi sırasında araca ateş açılmış, olayda bir asker şehit olmuş iki asker de yaralanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.