Şehit ve gazi ailelerine garanti

Şehit ve gazi ailelerine garanti

Başbakanın yaptığı açıklama şehit ve gazi ailelerini rahatlattı.

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Başbakan Erdoğan'ın tek devlet, tek millet, tek bayrak ve üniter yapının üzerinde herhangi bir spekülasyona izin vermeyecekleri yönündeki sözlerinin kendilerini rahatlattığını söyledi.

Uran, Başbakan Erdoğan'la yaptıkları yaklaşık bir saatlik görüşme sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Uran, görüşmede, bölücü terör örgütünün siyasi söylemlerini dile getiren DTP'nin tutumu ile Öcalan'ın İmralı'dan terör örgütünü rahatça yönetmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdiklerini söyledi. Uran, terör örgütünün asla muhatap alınmamasını istediklerini ve genel affa karşı olduklarına işaret etti. Şehit aileri olarak terör konusunda taraf olduklarını kaydeden Uran, kan davası gütmediklerini belirterek, "Hukukun ve adaletin yerine gelmesini istiyoruz." dedi.

Şehit annesi ile terörist annnelerinin aynı kefeye konulmasına tepki gösteren Uran, bundan duydukları rahatsızlığı Başbakan Erdoğan'a illettiklerin anlattı. Görüşmede, Erdoğan'ın kendilerine, 'Tek millet, tek devlet, tek bayrak ve üniter yapı üzerinden herhangi bir sepekülasyona izin verilmeyeceğini' söylediğini ifade eden Uran, bu sürecin müdahili ve takipçisi olduklarına işaret etti. Spekülatif haberlere tepki gösteren Uran, Öcalan'ın serbest kalacağı ve milletvekili seçileceği yönünde yapılan spekülasyonları Erdoğan'a aktardıklarını, Başbakan'ın buna güldüğünü vurguladı.

Bir gazetecinin, 'Görüşmeden sonra ikna oldunuz mu ? Kaygılarınız giderildi mi ?' yönündeki sorusuna Uran, Erdoğan'ın tek devlet, tek millet, tek bayrak ve üniter yapının üzerinde herhangi bir spekalasyona izin verilmeyeceği yönündeki sözlerinin kendilerini rahatlattığını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :