Şehitleri halaylarla andılar

Şehitleri halaylarla andılar

Dayanışma gecesinde Sarıkamış şehitleri böyle anıldı:

Kocaeli'nin Derince ilçesinde bulunan Sarıkamış Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bir dayanışma gecesi düzenlendi. Kocaeli brokrasisinden katılımların da olduğu gece, konuşmalarla Sarıkamış'ta donarak hayatını kaybeden 90 bin şehiti anma programına dönüştü. Ancak, gecede Sarıkamış şehitleri anısına yapılan konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde eğlencenin devam etmesi şaşkınlıkla karşılandı.



Sarıkamış Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bir dayanışma gecesi düzenlendi. Geceye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Sarıkamış'tan davet üzerine Derince'ye gelen Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Derince Sarıkamışlılar Derneği Başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Dayanışma gecesinde Sarıkamış şehitleri de unutulmadı.

Konuşmacılardan Şakir Duran, 90 bin askerin Kafkas cephesinde vatanı için canını seve seve feda ettiğini söyledi. Kahramanlık destanı yazan şehit ve gazileri şükranla andıklarını kaydeden Duran, "Ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun." dedi.

Derince Belediyesi Başkanı Aziz Alemdar, Sarıkamış'ın da Çanakkale gibi önemli olduğunu belirterek, "Bizim için Çanakkale neyse Sarıkamış da odur. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz." diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker de şunları söyledi: "Belki de dedelerimiz böyle mücadele etmemiş olsaydı bugün bizler bu ülkede değil de kim bilir nerelerde olurduk. O zamanlarda çok ağır ve zor şartlarda mücadele etmişler. Yazlık elbiseleri ile kışın o dağları aşmışlar. Yazlık elbiseleri diyoruz. Belki de kışlık elbiseleri hiç yoktu."

Programda, ayrıca Sarıkamış'ı anlatan bir de video gösterimi yapıldı. Sarıkamış'ın anlatılmasından sonra sahneye çıkan yerel sanatçılar eşliğinde davul zurna eşliinde halaylar çekildi.

CİHAN
 

Etiketler :