Şehitlerimiz baba ocaklarında

Şehitlerimiz baba ocaklarında

Hakkari'deki terörist saldırıda şehit olan askerler için Van'da uğurlama töreni düzenlendi.

Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kalabalık bir protokol katıldı.

 

Havaalanındaki tören, şehitlerin hayat hikayelerinin tek tek okunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye gelen Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, terörün kuralsız kanlı bir araç olduğunu söyledi.

 

Halkın birlik ve beraberlik içinde yaşama arzusu hedef alanların hüsrana uğrayacaklarını vurgulayan Altıntaş, terör örgütünün büyük bir yanılgı ve yok olma endişesi içinde olduğunu, teslim olan teröristlerin örgütten ayrılma nedenlerinin bu bıkkınlığı ortaya koyduğunu belirtti.

 

Görevlerinin teröristler neredeyse arayıp bulup etkisiz hale getirmek olduğunu anlatan Altıntaş, "Bu mücadele sabır ve kararlılılk ister. Mücadelemize ne pahasına olursa olsun devam edeceğiz." dedi.

 

TÖRENE KİMLER KATILDI

Hakkari'de şehit olan 11 asker için Van Ferit Melen Havaalanı'nda askeri tören düzenlendi. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Van Valisi Münir Karaloğlu, Hakkari Valisi Muammer Türker, AK Parti Van milletvekilleri, askeri erkan ve şehitlerin yakınları katıldı.

 

 

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASI

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Kor ateş de olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacak bugün hainleri sevindirmeyeceğiz'' dedi.

 

Van'da Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlasında Hakkari'deki terörist saldırıda şehit olan askerler için düzenlenen törende konuşan Başbakana Erdoğan, yapılan törenle 11 kahramanın ebediyete uğurlandığını belirtti.

 

''Şüphesiz ki acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar'' diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

 

''Ama boynumuzu bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Kor ateş de olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacak, bugün hainleri sevindirmeyeceğiz. Bizler alelade bir toprak parçasının üzerinde yaşamıyoruz. Bu topraklar farklıdır, bu topraklar mübarektir, bu topraklar 73 milyonun canının bir parçasıdır, vatandır, vatanımızdır. Bu toprakların her bir karışı bin yıl boyunca aziz şehitlerimizin kanı ile sulanmıştır. Bu vatan topraklarının her bir karışına, her bir zerresine, her bir hücresine ecdadımızın kahramanlık destanları kazınmıştır. Vatan bizim namusumuzdur, şerefimizdir, onurumuzdur. Ecdat bu vatan topraklarını çiğnetmemiştir. Bugün de yarın da göğüsümüz siper olacak, bu vatan toprakları çiğnenmeyecektir. Bu milletin her bir ferdi ile dostça, arkadaşça, kardeşçe, omuz omuza kahramanca verdiği istiklal mücadelesi, bu vatanın, bu toprağın, bu ülkenin ve bu milletin sarsılmaz çimentosunu karmıştır.

 

Buradan çok net bir biçimde ifade ediyorum, kazanamayacaklar. Hiçbir şey elde edemeyecekler. Kendi karanlıklarında eriyip gidecek, kendi bataklıklarında kuruyacak, kendi kanlarında boğulacaklardır. Yılgınlığa düşmedik, düşmeyeceğiz. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Şiddet sarmalına teslim olmadık, bundan sonra da hiçbir zaman teslim olmayacağız.''

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu tür kanlı saldırılar, ülkemizin, milletimizin istikametini değiştiremeyecek, Türkiye'yi büyüme ve güçlü, itibarlı bir devlet olma hedefinden bir milim dahi uzaklaştıramayacaktır. Bu hain saldırılar, kardeşliğimizi, dayanışmamızı yıpratamayacak, güvenlik güçlerimizin moralini, azmini, kararlılığını bozamayacaktır'' dedi.

 

Başbakan Erdoğan, Van'da Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlasında, Hakkari'deki terörist saldırıda şehit olan askerler için düzenlenen törene katılarak bir konuşma yaptı.

 

Erdoğan, konuşmasında bu tür kanlı saldırıların ülkenin ve milletin istikametini değiştiremeyeceğini, Türkiye'yi büyüme ve güçlü, itibarlı bir devlet olma hedefinden bir milim dahi uzaklaştıramayacağını vurguladı.

 

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

''Bu hain saldırılar kardeşliğimizi, dayanışmamızı yıpratamayacak, güvenlik güçlerimizin moralini, azmini, kararlılığını bozamayacaktır. Kahramanca bu toprakları savunacağız. Düşmana inat, teröre inat, fesat odaklarına inat direnecek, onlara inat kardeşliğimiz, birliğimizi, bütünlüğümüzü daha da yücelteceğiz.

 

Aziz şehitler, sizin ölüler olmadığınızı biliyoruz. Sizi bugün sadece ebediyete değil, o en yüce makama, o en yüksek mertebeye uğurluyoruz. Gözünüz arkada kalmasın. Sizin bıraktığınız emanete tıpkı sizin gibi canımızla, kanımızla, namusumuz ve şerefimizle sahip çıkacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Sizler ecdadınıza mahcup olmadınız. Sizler bu milletin aziz şehitlerine mahcup olmadınız. Biliniz ki bizler de sizlere mahcup olmayacak, hatıranıza namahrem elinin musallat olmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Sizler kahramanlığınızla, fedakarlığınızla, gözüpekliğiniz, yiğitliğinizle isimlerinizi bu toprakların şanlı tarihine silinmeyecek şekilde yazdırdınız. Emin olunuz sizin yaktığınız kandiller yolumuzu aydınlatacak, sizin kor ateşiniz istikbalimizin teminatı olacaktır.''

 

-''GURUR ABİDESİ OLARAK EBEDİYEN YAŞAYACAKLAR''-

 

 

Şehit anne ve babalarına da seslenen Başbakan Erdoğan, ''Ey şehit annesi, ey şehit babası, yüreğinizin dağlandığını biliyoruz. Canınızdan can koptuğunu biliyoruz. Düşmanı sevindirmemek için sessizce ağladığınızı, gözyaşınızı yüreğinizin derinliklerine akıttığınızı biliyoruz. Şundan emin olunuz sizin kahraman yavrularınız bugün artık bu milletin yavruları olmuştur. Sizin kahraman yavrularınız bu aziz milletin sinesinde bir gurur abidesi olarak ebediyen yaşayacak ve yaşatılacaktır. Sizin büyüttüğünüz, yetiştirdiğiniz, asker eylediğiniz Mehmetler bugün yücelerin en yücesi mertebeye ulaşmıştır'' diye konuştu.

 

Başbakan Erdoğan, vatandaşlara da şöyle seslendi:

 

''Aziz milletim, sizler de müsterih olunuz. Aziz şehitlerimizin yükselttiği bu bayrak yurdumuzun her bir köşesinde şanla, şerefle ebediyen dalgalanacaktır. Terör, güçlenen Türkiye'yi kararlılığından asla döndüremeyecek, kirli emellerine asla ulaşamayacaktır. Türkiye'nin istikrarına, huzuruna, kardeşliğine kasteden bu taşeronlara, bu figüranlara karşı kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gereken cevabı verecektir. Hayır dualarınızı Mehmetçiklerimizinden esirgemeyin. Şehitlerimize hakkınızı helal edin. Bu aziz millet şehitlerinden razıdır. Allah da onlardan razı olsun. Şehitlerimizi ebediyete uğurlarken milletçe başımız sağolsun diyor, kendilerine Allah'tan rahmet niyaz ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.''

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Erdoğan'ın konuşmasından sonra duaya geçildi

 

Duanın ardından şehitler umuzlara alınarak memleketlerine uğurlanmak üzere uçaklara konuldu.

 

Etiketler :