Şehitlerimiz gözyaşlarıyla uğurlandı

Şehitlerimiz gözyaşlarıyla uğurlandı

Şırnak'ın Silopi'dev gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen polis memurları Gökmen Şimşek ve Muharrem Ünlü memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şırnak'ın Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gerçekleştirilen saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 15 günlük polis memuru Gökmen Şimşek, Edirne'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Düğününe günler kala şehit olan Şimşek'in tabutuna sarılan nişanlısı, uzun süre gözyaşı döktü.

Gökmen Şimşek için Selimiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın yanı sıra, Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, şehit polis memurunun ailesi, yakınları, sevenleri ve meslektaşları katıldı. Şehit polis memurunun işitme engelli olan anne ve babası, tören boyunca gözyaşı döktü. Acılı anne Hülya Şimşek ile baba Mustafa Şimşek'i, yakınları teselli etmeye çalıştı. Düğününe günler kala aldığı acı haberle yıkılan Ece Yalçınbaş da, şehit nişanlısının tabutuna sarılarak ağladı.

Şehit polis memurunun cenaze namazını, Edirne İl Müftüsü Ömer Taşçı kıldırdı. Tören sırasında yapılan dualar, şehidin işitme engelli olan anne ve babasına, işaret diliyle aktarıldı. Yarın akşam kına gecesi yapılması planlanan ve 14 Mayıs'ta da dünya evine girmeye hazırlanırken şehit düşen Gökmen Şimşek'in cenazesi, kılınan namazın ardından Buçuktepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ŞEHİT POLİSİ'NDEN CENAZESİNDE GÖZYAŞI SEL OLUP AKTI  

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir  terörist grubu tarafından yapılan hain saldırıda şehit olan polis memuru Muharrem Ünlü (, Çorum'un Mecitözü ilçesine bağlı Kozören köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. 

  Şehit Polis Memuru Muharrem Ünlü'nün cenazesi helikopterle Mecitözü ilçesine getirildi. Ünlü'nün naaşı buradan cenaze arabasıyla törenin yapılacağı İlçe Kaymakamlığı bahçesine getirildi. Cenaze getirildikten sonra şehit polisin tabutuna sarılan yakınları sinir krizleri geçirdi. Şehit polisin yakınlarını cenazede görev yapan polisler güçlükle sakinleştirebildi. Ünlü'nün tabutunun başındaki fotoğrafına sarılan bazı yakınları uzun süre gözyaşı döktü.  

Ünlü için Mecitözü Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakanı Osman Güneş, Vali Nurulah Çakır, AK Parti Çorum milletvekili Murat Yıldırım, CHP Genel Başkan yardımcısı İzzet Çetin, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.  

Törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, "Bugün en büyük sevgili yada kardeşçe dostça yaşadığımız etle-tırnak gibi olduğumuz insanlarımız istismar edilmeye çalışılmaktadır. Bundaki amaç açıktır. Böl parçala yöneti. Dünyanın en güzel insanlarının yaşadığı, dünyanın en güzel topraklarındaki insanlarımız tarih boyunca düşman olanlarca birbirine düşman edilmeye çalışılmakta ve bu konudaki kalleş ve taşeron PKK terör örgütüne kendilerince en büyük destek verilmektedir.

Dün ülkemizi işgal edenlerin bugün bizzat kendi topraklarında açtıkları kamplarda kinle beslenen, eğitilen yada açtıkları televizyonlarla düşmanlığa yönlendirilen aklını kaybetmiş bazı hainler aynı değerleri taşıyan kendi ülkesinin insanına saldırabilmektedir. Basiretlerini o kadar kaybetmişlerdir ki attıkları taşın kendi kardeşini yaraladığını, hayatını aldığını görememektedirler" dedi. 

  Cenaze namazından sonra bir grup "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "Kahrolsun PKK"  diye slogan atarken bir kişi, "Bu şehit kanı ne zaman duracak. Bu PKK'ları sesini ne zaman keseceksiniz.  Sayın Bakan" diye tepkisini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.