“Şehriyar” İstanbul için yola çıktı

“Şehriyar” İstanbul için yola çıktı

“İstanbul sevdalıları” tarafından kurulan Şehriyar İstanbul Derneği düzenlenen bir gece ile faaliyetlerine resmen başladı.

“İstanbul sevdalıları” tarafından kurulan Şehriyar İstanbul Derneği düzenlenen bir gece ile faaliyetlerine resmen başladı.

Üsküdar Belediyesi Altunizade Kültür Merkezi’nde çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış ve tanıtım programı, kokteylin ardından İstanbul’u ve derneği anlatan kısa bir film gösterimi ile başladı.

“Şehriyar” İstanbul’dan yana…

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Mehmet Davut Göksu “Sadece ve sadece İstanbul’dan yanayız. Dünyanın kalbi olan bu güzel şehre sahip çıkabilmek için yola çıkıyoruz” dedi. Derneğin amacı ve kuruluş felsefesi hakkında bilgiler veren Göksu “ilk olarak kurduğumuz şehir haberleri web sitesini hayata geçireceğiz. Ayrıca çeşitli ana konularda komisyonlar kurarak temel meselelerimize çözümler üretmeye çalışacağız. Sizleri bu komisyonlarda görev almaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

img_3683.jpg

Gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eden Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk de Şehriyar’ın İstanbul’u sevenlerce kurulan bir dernek olduğunu hatırlatarak, yapılması düşünülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

“İstanbul Şarkı ve Türküleri”

İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Kentel, Mimar Yalçın Karadaş ve Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen’in kısa konuşmalarla görüşlerini belirtmelerinden sonra gecenin son programı olan “İstanbul Şarkı ve Türküleri” konserine geçildi. Sanatçı Ender Doğan’ın seslendirdiği eserler davetliler tarafından ilgiyle dinlendi.

Programdan sonra davetlilerden dernek üyeliği için büyük talep geldi. Formları dolduran yüze yakın kişi üyelik başvurusunda bulundu.

img_0235.jpg

img_3748.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.