Şekerleme ile ilgili korkunç gerçek

Şekerleme ile ilgili korkunç gerçek

Fazla şeker yiyen çocukların dikkatleri dağılır, huysuzlaşır ve kolay sinirlenir...Anne Babalar bu haberi dikkatle okuyunuz!!!

Atila altuntaş/STOCKHOLM

Anneler Babalar dikkat! Araştırmacılar, şeker ve şekerleme bağımlısı çocukların diğer çocuklara göre ilerde alkolik ve depresyon hastası olma riskinin daha fazla olduğunu gözlemledi.
 
5 ve 12 yaş arası 500 çocuk üzerinde inceleme yaptıklarını söyleyen İsveç Lund Üniversitesi tıbbi ve fizyoloji kimya profesörü, Charlatte Erlanson,’’ 500 çocuğu iki guruba ayırdık. Birinci gurup normal şekerleme yiyen çocuklar, ikinci gurup şekerleme müptelası olan çocuklardı. Çocukların (hareketleri, ruh hali, davranışları, sosyal ilişkiler) gibi önemli özelliklerini incelediğimizde şekerleme düşkünü çocukların ilerde alkolik ve depresyon hastası olma riskinin çok fazla olduğunu tespit ettik'' diye konuştu.
 
Çocuklarda şeker ve şekerleme bağımlılığı normal olduğu gibi biyolojik olaraktan da anneden geçmiş olabileceğinin üstünde duran Erlanson, ''İsveç'te şekerleme bağımlılığı erkeklere oranla daha çok bayanlarda görülmekte, buna paralel olaraktan kadınların daha çok alkolik olduğu yönünde elimizde veriler var'' dedi.
 
 Çağımızın en büyük sorunlarından olan (Obezite ve Alkolizm) konusunda özellikle çocuklarımızın özel yardım alması gerektiğinin üstünde duran Profesör,'' Eğer ebeveynler Çocuklarının haddinden fazla tatlı ve diğer şekerli gıdalar yemelerinin önüne geçemiyorlarsa, suni tatlandırıcı gıdalardan faydalanmalarını öneriyoruz'' diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :