Sekiz cana sadece 15 yıl hapis

Sekiz cana sadece 15 yıl hapis

İstanbul'daki sel felaketinde tüm Türkiye'yi yaralayan ölüm servisi sorumluları için 15 yıl hapis istendi.

Selde kapısı ve camı olmayan minibüste ölen 8 kadın işçi için savcılık sorumlular hakkında 15 yıl hapis istedi.

9 Eylül günü İstanbul'daki aşırı yağışlar Ayamama Deresi'nin taşmasına yol açmış Basın Ekspres yolu ve dere yatağı sular altında kalmıştı.

O sabah kapısı ve camı olmayan servis minibüsüyle işlerine gitmek için yola çıkan Pameks tekstil çalışanı 8 kadın minibüs içinde boğularak can vermişti.

ÖLÜM SERVİSİNDEKİ YİTİK HAYATLAR

Hatice Karadeniz: Evi, işyerine yürüme mesafesi ile 15 dakika uzaklıkta olmasına rağmen yağış sebebiyle servise binmeyi tercih etti... Sel sularının araca hücum ettiği anda damadı Erdal Tutan'ı (31) arayarak yardım çağrısında bulundu ancak...

Akşamları yorgun olduğu zaman kullanıyordu

Bircan Karadaş (20): O da yağıştan kaçarak servi aracına sığındı. Aile bütçesine katkı için fabrikada çalışan genç kızın arkadaşları, Bircan'ın sadece akşamları yorgun olduğu için servis kullandığını ifade etti...

"Her taraf sular altında ama biz iyiyiz"

Nuriye Can: Tekstil fabrikası girişinde hayatını kaybeden işçilerin yakınları olaya bir türlü inanamadı. Araçtan ölü çıkan Nuriye Can'ın oğlu Zafer Can uzun süre gözyaşı döktü. Talihsiz kadının olaydan hemen önce oğlunu aradığı ve "Her taraf sular altında ama biz iyiyiz." dediği öğrenildi.

Aracı kaçırdı ölümden döndü

Ölümden dönenler de vardı. Onlardan biri de Zarife Arı'ydı. 3 haftalık izinden sonra dün iş başı yapmıştı. Servisi kaçırınca yeğenini arayarak kendisini işe götürmesini istedi.

Bunun üzerine yola çıkan Arı ve yeğeni yol kapalı olduğu için eve geri döndü. Yağmur biraz yavaşlayınca fabrikaya giden Arı, mesai arkadaşlarının sular altında kaldığını görünce şoka girdi. Arı'nın eşi, "Karım her gün tam saatinde işe giderdi. Servisi kaçırması Allah'ın takdiri. Çok sevindik ancak komşularımızın acısı, mutluluğumuzu bastırdı." dedi.

İşte o servis aracının içi

Etiketler :