Selanik göçmenlerinin "Türbe Dede Pilavı Günü" 98 yaşında

Selanik göçmenlerinin "Türbe Dede Pilavı Günü" 98 yaşında

Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesiyle ülkeye göçen Selanik göçmenleri tarafından Bağcılar'da geleneksel hale getirilen ''Türbe Dede...

İSTANBUL (AA) - Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesiyle ülkeye göçen Selanik göçmenleri tarafından Bağcılar'da geleneksel hale getirilen ''Türbe Dede Pilavı Günü'', bu sene 98 yaşına girdi.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ilçede her sene kasım ayının ikinci perşembe günü binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Türbe Dede Pilavı etkinliği, koronavirüs salgını sebebiyle temsili olarak yapıldı.

Bağcılar Belediyesi'nin desteğiyle Mahmutbey Selanikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte duanın ardından davetlilere ve komşulara pişirilen et ve pilav ikram edildi.

Etkinliğe, Bağcılar Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Şirin ile Emre Urlu da katıldı. Ocağın başına geçen Şirin, davetlilere etli pilav ikram etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mahmutbey Selanikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fuat Sarp, etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Sarp, "Atalarımızdan kalma etkinliğimizi her sene yapıyoruz. Eskiden yoğun bir katılımla yapıyorduk ancak koronavirüs dolayısıyla iki senedir temsili olarak yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.