Selçuklu'daki Depremde Can Kaybı Yok

Selçuklu'daki Depremde Can Kaybı Yok

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi 4,5 büyüklüğündeki depremle sarsılıdı. Deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Yaklaşık 100 kişi tedavi altına alındı.

AYRINTILAR GELİYOR...

Konya'nın Selçuklu ilçesinde meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremde ilçe merkezindeki iki binanın yıkıldığı, bölgeye sivil savunma, polis ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği bildirildi.

Sarsıntı nedeniyle fenalık geçiren çok sayıda vatandaşın il merkezi ve Selçuklu'daki hastanelere başvurduğu öğrenildi.

Kandilli Rasathanesinin verilerine göre merkez üssü Selçuk İlçesi'ne bağlı Sille köyü olan deprem yerin 5 km altında meydana geldi.

Depremin etkili olarak hissedildiği yerleşim yerlerinde bazı evlerin yıkıldığı iddia edilyor..

İLÇEDE PANİK VAR

Konya'da 4.5 büyüklüğündeki orta şiddette deprem, şehir merkezinde korkuya neden oldu.

Merkez üssü Selçuklu ilçesine bağlı Sille köyü olan deprem nedeniyle şehir merkezinde yaklaşık 10 dakikalık elektrik kesintisi yaşandı.

Yüksek binalarda oturan bazı vatandaşlar sokaklara çıkarken, araçlarıyla yola çıkan çok sayıda sürücü de trafiğin tıkanmasına yol açtı.

Cep telefonuyla iletişimin de kesildiği şehir merkezinde, çok sayıda kişi hastanelerin acil servislerine geldi.

Hastanelere gelenlerin çoğunluğunu baygınlık geçiren vatandaşların oluşturduğu bildirildi.

Konya Numune Hastanesi Fizik Tedavi Merkezi binasında deprem nedeniyle çatlak olduğu kaydedilirken, çok sayıda vatandaşın evlerinin önündeki bekleyişi sürüyor.

100 KİŞİ TEDAVİ ALTINA ALINDI

 Konya'da meydana gelen 4,5 şiddetindeki depremde can kaybı olmazken, çok sayıda vatandaş panikleyerek binalardan aşağıya atladı. Konya'daki çeşitli hastanelere gelen 100'ün üzerindeki vatandaş, tedavi altına alındı.

Merkezi Konya Selçuklu ilçesi Sille Mahallesi'nde meydana gelen 4,5 şiddetindeki deprem büyük paniğe neden oldu. Yaklaşık 10 saniye süren sarsıntının ardından vatandaşlar, kendilerini dışarı attı. Paniğe kapılan yaklaşık 30 kişi, pencere ve balkonlardan atladı. Kent merkezinde 15 dakika elektrikler kesildi. Çok sayıda evin dolaplarının devrilmesi sonucu vatandaşlar vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Bir alışveriş merkezinde paniğe kapılanlar yüzlerce kişi, bir vatandaşın üzerinden geçerek bacağını ezdi. Bacağı kırılan vatandaş, Konya Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Binalardan atlayarak yaralanan yaklaşık 30 kişi Konya Numune ve Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Kendi imkanlarıyla hastanelere gelen 100'ün üzerindeki vatandaş, buralarda tedavi altına alındı.

Depreme bilgisayar başında yakalanan internet kafe işletmecisi Neşet Elibol, birden ne olduğunu anlayamadığını söyledi. Hemen kendisini dışarı attığını anlatan Elibol, "Allah'a binlerce şükürler olsun, bina yıkılmadı. Bina bir kere sallandı, eğer bir sallantı daha meydana gelseydi tüm binalar yıkılırdı." dedi.

Etiketler :