Selde Ölenlerin Toplamı 29

Selde Ölenlerin Toplamı 29

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi, son can kaybı sayısını ve ilk hasar durumunu açıkladı: İstanbul ve Tekirdağ'da 29 kişi öldü, kayıp 2 kişi aranıyor. İstanbul'da 24 kişinin cesedine ulaşıldı

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünden, İstanbul ve Tekirdağ'daki sel felaketinde ''29 vatandaşın hayatını kaybettiği, Tekirdağ'da 2 vatandaşı arama çalışmalarının sürdüğü'' bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi internet sitesinde yer alan açıklamada, saat 15.13 itibariyle ulaşan bilgilere göre, ''8-9 Eylül 2009 tarihlerinde İstanbul'un Çatalca, Silivri ve İkitelli ilçeleri ile Tekirdağ'ın Saray ilçesinde aşırı yağışlar sonucu; Tekirdağ'da 5, İstanbul'da 24 olmak üzere toplam 29 vatandaşın hayatını kaybettiği'' belirtildi.

Tekirdağ'da kaybolan 2 vatandaşı arama çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, afete maruz kalan Tekirdağ'a Başbakanlıktan 250.000 TL, İstanbul'a ise 2.000.000 TL acil ödenek gönderildiği kaydedildi.

Sel ve su baskınları nedeniyle Saray, Silivri ve Çatalca ilçeleri ile İkitelli bölgesinde çok sayıda ev ve iş yeri ile bazı okullar ve devlet hastanelerinde hasar meydana geldiği bildirilen açıklamada, afete maruz kalan bölgelerde arama kurtarma ve hasar tespit çalışmalarına devam edildiği belirtildi

Etiketler :