Sel,Fırtına,Şiddetli Yağış ANTALYA'da

Sel,Fırtına,Şiddetli Yağış ANTALYA'da

Hızı saatte 70-80 kilometreye ulaşan fırtına ve dev dalgalar nedeniyle gemiler batmaktan kurtuldu. Otoyollar kapandı.

FIRTINA İLE İLGİLİ ANTALYA'DA ÇEKİLEN FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Şiddetli yağışla birlikte hızı zaman zaman saatte 70-80 kilometreye ulaşan fırtına ve dev dalgalar nedeniyle, Konyaaltı bölgesinden denize dökülen Boğaçayı'nda ''şişme'' meydana geldi. Dalgaların denize tahliyesine engel olduğu Boğaçayı'ndan taşan su, dere kenarındaki 60 kadar binanın alt katlarını bastı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan,  yaptığı açıklamada, evlerdeki suyun tahliye edilmesi için çalışmalara başladıklarını belirterek, ''Yağışla birlikte Boğaçayı'ndan gelen su, şiddetli fırtına ve dev dalgalar nedeniyle denize ulaşamadığından çevreye yayıldı. Bu yüzden yaklaşık 60 evin alt katlarını su bastı'' dedi.

ANTALYA-KEMER KARA YOLU TRAFİĞE KAPANDI

Antalya'da, dün geceden beri etkili olan şiddetli fırtına ve yağmur sebebiyle Antalya-Kemer karayolu trafiğe kapatıldı. Dağlardan gelen sel sebebiyle yaklaşık 1 metreye yakın su oluşan Tünektepe kavşağında onlarca araba mahsur kaldı. Yol trafiğe kapatılırken, karayolları, itfaiye ve büyükşehir ekipleri su içinde kalan araçları kurtarma çalışmalarına başladı. Petrol ofisi dolum tesisleri de selden etkilendi. Konyaaltı Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bir polis otosu da yolda kaldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, yaptığı açıklamada, evlerdeki suyun tahliye edilmesi için çalışmalara başladıklarını belirterek, ''Yağışla birlikte Boğaçayı'ndan gelen su, şiddetli fırtına ve dev dalgalar nedeniyle denize ulaşamadığından çevreye yayıldı. Bu yüzden yaklaşık 60 evin alt katlarını su bastı'' dedi.

Karakaş, şu bilgileri verdi:

''Kemer kara yolu ulaşıma kapandı. Şimdilik yapabilecek bir şey yok. Dere deşarj olamadığı sürece bu durum devam edecek. Antalya-Kemer kara yolunun Çaltıcak mevkisinde de küçük çaplı bir heyelan yaşandı. Burada bazı araçlar yolda kaldı. Ancak bizim ekiplerimiz de Sarısu mevkisini aşıp, heyelan bölgesine gidemediğinden, bu durum da şimdilik devam edecek. Çaltıcak mevkisini ulaşıma açsak bile araçlar, bu kez Sarusu'yu geçemeyecekleri için burada çalışmanın şimdilik bir anlamı yok. Bir an önce Altınyaka yolunu hazırlamamız gerekiyor. Antalya-Kemer kara yolunda ulaşımı sağlamak için Altınyaka-Kesme Boğazı yolunu kullanmayı planlıyoruz. Ancak bu yolda da bir-iki yerde küçük çaplı heyelan var. Ekiplerimizi bu yola yönlendirdik. Bu yolda güvenli ulaşım sağlayabilirsek, trafiği Antalya-Altınyaka-Kesme Boğazı-Kemer istikametinden vereceğiz.''

GEMİLER BÜYÜK TEHLİKE ATALATTI 

Bu arada, Aliağa Limanı'ndan İsrail'e kütük demir götüren Deniz Yıldızı isimli Türk Bayraklı gemide, Antalya Limanı açıklarında makine arızası meydana geldi. Şiddetli fırtına nedeniyle demir tarayan gemi kıyıya sürüklenmeye başladı. 2 bin 750 grostonluk Deniz Yıldızı isimli gemi kıyıya yakın mesafede güçlükle demir atabildi.

Fırtına nedeniyle Antalya Limanı açığına demirleyen St.Vincet bayraklı Alfadil isimli boş gemi de şiddetli fırtınada demir tarayarak, Deniz Yıldızı gemisine doğru sürüklenmeye başladı.

Antalya Liman Başkanlığı yetkilileri her iki gemiyle ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü, şiddetli fırtına nedeniyle Antalya Limanı'na giriş ve çıkışların durdurulduğunu bildirdi.

Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına etkili oluyor. Fırtına sebebiyle Konyaaltı Plajı açıklarında demir tarayan (demir tutmayan) St.Vincet bayraklı Alfadıl isimli bir gemi karaya oturma tehlikesi atlattı.

Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdürü Arseven, limanlarda gerekli bütün tedbirlerin alındığını ve şu an için tehlikede olan bir geminin bulunmadığını açıkladı. Alfadıl isimli geminin önce demir taradığını yani demir atamadığını ifade eden Arseven, "Gemi daha sonra ikinci demirle birlikte açıklarda demir attı. Şu an motorları çalışır vaziyette bekliyor. Riskli bir durum yok. Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre öğleden sonra fırtınanın biraz daha azalacağını öğrendik. Şu an için tehlikede ve karaya oturma riski olan bir gemi yok." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :