Selim Güneş'in 'Kar Beyaz' filmine ödül

Selim Güneş'in 'Kar Beyaz' filmine ödül

Avrupa sinema dünyasının önde gelen festivallerinden biri olan Uluslararası ''Sofia Film Fest'' (SIFF) festivalinde jürinin özel ödülü Türk Yönetmen Selim Güneş'e verildi.

Başkent Sofya'ın NDK Halk Kültür Sarayı'nda düzenlenen görkemli ödül seremonisinde seçkin 12 Avrupa filmi ile yarışan Türk filmi ''Kar Beyaz'' jürinin özel ödülüne laik görüldü.

Tören sonrası Yönetmen Selim Güneş ve film yapımcısı Nur Güneş, festivale katılan jüri üyeleri, Bulgar sinemacılar tarafından tebrik edildi.

Festivalin uluslararası yarışma dalında toplam 12 Avrupa filminin arasından jürinin özel tercihi olarak gösterilen ''Kar Beyaz'' filminin yapımcısı Selim Güneş, A.A muhabirine açıklamasında Türk sinemasının Avrupa'da böylesi değer görmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Güneş, ''Festivalde 'en iyi ikinci film' olarak seçildik. Uluslararası bir festivalde aldığımız bu ilk ödül bizi çok mutlu etti'' diye konuştu.

SIFF'in Uluslararası Film Eleştirmenlerinin oluşturduğu Bulgar, İtalyan ve Türk jürisinde Türkiye'yi sinema yazarı Ege Görgün temsil etti.

Festival programında sunulan, ''Çok Özel Beş Film'' konulu ayrı bir bölümde gösterilen, yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu'nun yaptığı ''Bal'' filmi de büyük ilgi gördü.

Festivalin gala gecesinde düzenlenen ödül töreninin ardından SIFF'in afişinde yer alan ''Kar Beyaz'' ve ''Bal'' dahil 200'ü aşkın Avrupa filmi 20 Marta kadar Sofya'nın yanı sıra, Varna ve Burgas kentlerindeki sinemalarında gösterilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :