Şemdinli'deki gibi bir yapılanma

Şemdinli'deki gibi bir yapılanma

Yüksekova çetesini aydınlatan emekli Jandarma İstihbaratçı Hüseyin Oğuz, Hatay Dörtyol'da yaşananları değerlendirdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, "Göründüğü gibi basit değil tahrik ve teşvik edenler var" dediği olayları BUGÜN'e değerlendiren Oğuz, 4 polisimizin şehit olduğu eylemde kullanılan aracın sahibi olan ve JİTEM'in haber elemanı çıkan MHP'li Meclis Üyesi Bestami Kılnıç'ın açıklamalarının 'yalan' olduğunu söyledi. Eylemde PKK'nın adının gündeme geldiğini hatırlatan Oğuz, detaylı bir inceleme sonucunda Şemdinli'deki gibi derin bir yapının ortaya çıkacağını savundu.

 

Doğu ve Güneydoğu'da 11 yıl boyunca Jandarma istihbarat elemanı olarak görev yapan emekli Jandarma İstihbarat Astsubay Hüseyin Oğuz, Kılınç'ın örgüt tarafından kaçırıldığına inanmadığını söyledi. Gerekçesini de şöyle açıkladı:

 

"PKK seni kaçıracak ve sağ bırakacak. Mantık almaz.Terörörgütü zaten böyle kilit kişileri kaçırdığı zaman alır alacağını sonra kafasına sıkar bırakır. Çünkü bu bir partinin elemanını infaz etmeleri örgüt içinde çok sansasyonel bir eylem olur."

 

İstihbaratta eleman ve haber elemanları olduğunu söyleyen Oğuz, elemanın istihbaratı yapan görevliler haber elemanlarının da Bestami Kılınç gibi insanlar olduğunu söyledi. Haber elemanının gizli olması gerektiğini söyleyen Oğuz şunları söyledi:

 

"Verdiği habere kendinsin de bulaşmaması gerekir. Olumsuz bir hadise var ortada. İstihbarat elamanları haber elemanları ile rastgele böyle dağda, PKK'nın dibinde görüşmez. Olur mu öyle şey? PKK kaçıracak seni sağ bırakacak. Mantık almaz onu. Terör örgütü zaten böyle kilit kişileri kaçırdığı zaman alır alacağını sonra kafasına sıkar bırakır. Eylemin büyüklüğü olur onlar için. Çünkü bu neticede bir partinin elemanı istihbaratın haber elemanı olması da gerekmiyor. Örgüt içinde sansasyonel bir eylem olur bunu infaz etmeleri. Oysa ki ben örgütün kaçırdığına inanmıyorum. Sahte ve gerçek JİTEM'i vurgulamaya çalışıyorum. İstihbaratının gerçeğinin dışında bu tür hadiseleri deşifre etmek lazım."

 

ŞEMDİNLİ GİBİ BİR YAPILANMA

 

Polislerin şehit edilmesinin ardından yaşanan olaylar için 'çok karışık' ifadesini kullanan Oğuz, olayda terör örgütü haricinde farklı bir boyutu olduğunu savundu. Oğuz şu çarpıklıklara dikkat çekti; "Dağdaki eli silahlı militan, gelecek senin arabanı gasp edecek. Sonra aynı arabayla eylem yapacak. O ufak ilçede meclis üyesinin arabasını tanımaz mı? Yol kontrolü veya herhangi bir kontrolde de tanınan bir kişiyse görevliler de farklı bir arama kontrol yapar. Ayrıca o uzman çavuş olayı da soruşturulursa Şemdinli benzeri bir yapı ortaya çıkacaktır. Yani şimdi herkes PKK diyor ama yasadışı derin yapılar da çıkabilir. Derin devlet değil yapılar. Bu yapı delinmediği sürece de karanlıkların aydınlanması mümkün değil."

 

AMAÇ 'KÜRT MADIMAK'I

 

Dörtyol'daki olaylarda, Madımak Oteli yangını benzeri bir planın hedeflendiği iddia edildi. Star Gazetesi'ninde yer alan istihbarat birimlerinin raporunda yer alan çarpıcı iddialar şöyle:

 

-Olaylarda BDP ilçe başkanlığı binası yakılmıştı. Polis MHP'li belediyeye ait itfaiye ekibini çağırdı. Ancak, itfaiye ekibi, yangını söndürmeden ve üstelik zafer işareti yaparak olay yerinden ayrıldı.

 

-Emniyet görevlileri, itfaiyenin tutumu hakkında bilgi verdiği Dörtyol Cumhuriyet Savcısı'ndan şu cevabı aldı: “Slogan atan BDP'lilere herhangi bir şey yapamıyorsunuz, bunlara da yapmaya gerek yok."

 

-Cumhuriyet Savcılığı, 30 gözaltıyla birlikte tansiyon biraz da olsa düşmüşken, Emniyet'ten şüphelilerin serbest bırakılmasını istedi.

 

-BDP'nin geçmiş ziyaretlerinden önce de “Leyla Zana gelecekmiş" söylentisinin yayıldığı ortaya çıktı.

 

MHP'LİLER ÖN SAFTA

 

-Olayların birinci ve ikinci günündeMHPil başkanı Şefik Çirkin ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı'nın ön saflarda bulundukları da belirlendi.

 

-MHP Hatay Milletvekili Süleyman Çirkin, olaylar sürerken televizyonlara halkın galeyana gelmesinin normal olduğu yönünde açıklamalar yaptı. Jandarma Alay Komutanının da “halkın tepki göstermediği" yönünde konuştuğu iddia edildi.

 

-Eylemcilerin hedefinde Güneydoğulu vatandaşlar gibi AK Parti'lilerin de işyerleri bulunuyordu. 

 

BUGÜN GAZETE

Etiketler :