Semih'in yeni takımı Cleveland, New York'u devirdi

Semih'in yeni takımı Cleveland, New York'u devirdi

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) milli basketbolcu Semih Erden'in transferin son gününde sürpriz bir şekilde transfer olduğu Cleveland Cavaliers, Carmelo Anthony ve Amare Stoudemirelı güçlü New York Knicks'i evinde mağlup etti: 119-115

Transferinin ardından sakatlığı nedeniyle henüz yeni takımının formasını giyemeyen Semih, Cavaliers ile ilk deplasman seyahatine gelerek New York'ta maç öncesi Madison Square Garden'da takımıyla antrenmana katıldı.

Karşılaşma boyunca kenarda oturan ve maç sonrası soyunma odasında takım arkadaşlarıyla galibiyet sevinci yaşayan milli basketbolcu, Anadolu Ajansı muhabirine transferiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Boston'da, transferinden hemen önce antrenörünün Denver maçına ilk beş başlayacağını söylediğini belirten Erden, ''Mutlu oldum ve maç öncesi son antrenmana gittik. Antrenman çıkışı menajerimin beni aradığını görünce takas transferi olduğumu anladım. Telefonu açar açmaz, 'transfer oldum galiba' dedim. Menajerim de artık Cleveland Cavaliers forması giyeceğimi söyledi'' diye konuştu.

Celtics'den bu kadar çabuk ayrılmayı beklemediğini vurgulayan Erden, ''Ama menajerimden öğrendiğime göre NBA'de beni isteyen 10'a yakın takım varmış. En isteklisi de Cleveland'mış. Zaten, Celtics'de oynarken de Cleveland'ın beni almaya niyetli olduğunu duymuştum'' dedi.

Vedalaşmaları hiç sevmediğini dile getiren Erden, Boston'dan ayrılmasının da kendisi için çok kötü olduğunu söyleyerek, özellikle Kevin Garnett'in çok üzüldüğünü kaydetti.

Semih'in Boston'dan takımda en yakın arkadaşı olan NBA'in yıldız isimlerinden Shaquille O'Neal'ın da durumu öğrenince kendisini aradığını açıklayan milli basketbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Shaq, hem üzüldüğünü hem de çok sinirlendiğini, böyle bir şeyin gerçekleşmiş olmasına inanamadığını söyledi. Dün de New York'ta bir restoranda yemek yerken, Boston taraftarları beni tanıdı ve yanıma geldi. Diğer oyuncuların gitmesini anlayabildiklerini, ancak benim transferimi hiç akıllıca bulmadıklarını söylediler.''

-TRANSFERİNİ DUYAN MEHMET, HİDAYET, ÖMER VE ERSAN'DAN TELEFON GELDİ-

NBA'de forma giyen diğer milli basketbolcular Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Ersan İlyasova ve Ömer Aşık'ın hemen kendisini aradığını belirten Semih Erden, ligdeki tüm Türk oyuncularla sürekli birlik içinde olduklarını ve hepsinden destek aldığı vurguladı.

Erden, ''Özellikle, tecrübeli Mehmet ve Hidayet transferimden çok mutlu olduklarını söyledi. Daha çok süre alacağımı, bunun da beni lige daha çok ısındıracağını belirttiler'' dedi.

Cleveland'da ilk beşte forma giyecek olan Erden, sözlerine şöyle devam etti:

''Buraya transferimde beni tek üzen nokta düzenimin bozulması oldu. 5 ayda Boston'a tam yerleşmiştim, şimdi Cleveland'a gidiyorum. Ancak burada en büyük avantajım daha çok forma şansı bulacak olmam. İlk beş oynayacağım. Sakatlığım geçmek üzere. Pazar günü ilk kez takımımın formasını giyeceğim için mutluyum. Cleveland şehri de güzel, NBA'in en iyi antrenman salonuna sahip şehir olduğu söyleniyor.''

-AMERİKA'DA KUAFÖR BULAMADI, TÜRKİYE'DEN ÖZEL KUAFÖR GETİRTTİ-

Semih Erden, Amerika'da kendisini en çok zorlayan noktalardan birinin saç kesimi olduğunu belirtirken, Türkiye'de 5 yıldır kuaförlüğünü yapan Özgür Tombul'u Boston'a getirterek saçını kestirdiğini söyledi.

Erden, ''Boston'da iyi bir kuaför bulamadım. Birkaç yere gittim. Çok kötü kestiler saçımı. Ben de bunun üzerine Türkiye'deki kuaförüm olan aynı zamanda da arkadaşım Tombul'u Boston'a çağırdım. Ben saç kesimi gibi, bu tip şeylere önem veren birisiyim. Kişisel bakımı önemli buluyorum. Kuaförüme de rica ettim, beni kırmadı'' dedi.

-ÖMER AŞIK, HİDO'YU DEVİRDİ-

NBA'de Chicago Bulls forması giyen Ömer Aşık, Hidolu Orlando Magic'i evinde 89-91'lik skorla geçti. Aşık, karşılaşmada çok başarılı bir performans ortaya koyarken, 13 ribaunt, 1 asist ve 5 sayı yaptı.

Magic'te ise kötü gününde olan Hidayet Türkoğlu, sadece 2 sayı atabilirken, 2 ribaunt ve 2 de asist yaptı. Magic'te Aşık'ın savunduğu yıldız isim Dwight Howard 20 sayıda kalırken, Chicago Bulls'un önemli isimleri Dereck Rose 24, Carlos Boozer da 12 sayı ile oynadı. aa

Etiketler :