Sendika başkanları tutuklandı!

Sendika başkanları tutuklandı!

Sivas'ta geçtiğimiz Ocak ayında yasa dışı sol örgütlere yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Sivas Eğitim- Sen Şube Başkanı Önder Doğan ile Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Şube Başkanı Necat Sezginer cezaevine konuldu.




İki zanlı, Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgularının ardından tutuklama talebi ile çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanarak Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 6 Ocak'ta Sivas ve Erzincan'da yaşa dışı (TKP/ML TİKKO) (TKİP) ile (MKP) örgütlerine yönelik olarak eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda çoğu üniversite öğrencisi 26 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden adliye sevk edilenlerden 7'si tutuklanmıştı.

Çarşıbaşı Mahallesi Ziyabey Sokak Dinçer Apartmanı'ndaki Sivas Eğitim-Sen Şube Başkanlığı'na mahkeme kararı ile baskın düzenleyen Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Sivas Kız Meslek Lisesi'nde Felsefe Öğretmeni Eğitim-Sen Şube Başkanı Önder Doğan (42) ile Devlet Demir Yolları'nda sinyalizasyon teknisyeni olarak görev yapan Birleşik Taşımacılık Çalışanları (BTS) Şube Başkanı Necat Sezginer (32) yakalamıştı. Sendika şubesinde yapılan aramada yasa dışı TKP/ML- TİKKO, TKİP ile MKP örgütlerine ait çok sayıda mahkeme kararı ile toplama kararı bulunan 570 adet dergi, gazete, 35 adet yasak yayin içerikli pankartlar ve örgüte ait dökümanlar ele geçirilmişti.

Özel yetkili Erzurum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yazıcı tarafından yaklaşık 9 saat sorgulanan Doğan ile Sezginer, ilk sorgularının ardından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Mahkeye çıkarılan sendika başkanları Önder Doğan ile Necat Sezginer, TCK'nın 314/2 maddesi uyarınca KP/ML TİKKO- TKİP ve MKP örgütünün 'terör örgütü üyesi' olmak suçundan tutuklanarak Erzurum Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne kondu. (CİHAN)




Etiketler :