Şener Başbakanın ABD gezisine taktı

Şener Başbakanın ABD gezisine taktı

Abdüllatif Şener'in İzmir'de düzenlediği 'Türkiye'nin Ekonomik ve Siyasi Gündemi' başlıklı basın toplantısı basın özgürlüğü tartışmasına döndü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin basının üzerinde baskısı bulunduğunu iddia eden Şener'in, "Bu ülkede özgür basın vardır diyebilecek bir tek basın mensubu yoktur. Son ABD gezisine, bütün basın mensupları methiyeler dizdi. Niye? Önlerinde ya havuç var ya sopa." sözleri tepki çekti. Toplantı sonunda basın mensuplarının bazıları, yemeğe katılmayarak salondan ayrıldı.

 

TP Genel Başkanı Şener, İzmir'de düzenlediği basın toplantısında hükümetin icraatlarını eleştirdi. Konuşmasının başında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun açıkladığı, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi. Türkiye ekonomisinin son dört çeyrektir küçüldüğünü belirten Şener, "Ekonomi, son bir yıldır aşağıya iniyor. 2009'un ilk dokuz ayında küçülme yüzde 8,4 oldu. Bu oran, dünyada en yüksektir." dedi. Ekonomik krizin bazı ülkeleri az etkilediğini, bazı ülkeleri ise teğet geçtiğini ifade eden Abdüllatif Şener, "Kriz, Türkiye ekonomisine damardan girmiştir. Şırıngayı yapan da Başbakan ve hükümettir. Hangi ülke, bir yılda 8,2 oranında küçülmüştür." şeklinde konuştu.

 

TÜİK'in yılın ilk ve ikinci çeyreğine ilişkin rakamları revize etmesini de eleştiren Şener, "Rakamları açıklayan kuruluşlar, muhtemeldir ki Başbakan'dan baskı görüyor." dedi. Rakamların revize edilmesinin de baskıdan kaynaklanmış olabileceğini öne süren Şener, hükümeti dersini çalışmamakla eleştirdi ve Başbakan'ı da ev ödevini yapmayan tembel bir öğrenciye benzetti.

 

'BU ÜLKEDE ÖZGÜR BASIN VARDIR DİYEBİLECEK TEK BİR BASIN MENSUBU YOKTUR'

 

TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, basın toplantısının sorular bölümünde bir gazetecinin, partisinin ekonomik programıyla ilgili bir sorusuna karşılık bunu daha önce açıkladıklarını ifade ederek, şöyle cevap verdi: "Basın muhtemeldir ki hükümet ve Başbakan'ın baskısını üzerinde hissederek partimizi görmüyor. Bu ülkede, 'Özgür basın vardır' diyebilecek bir tek basın mensubu yoktur. Ben bu sözü beşici kezdir söylüyorum, bir tek basın mensubu bunu yazmadı."

 

Şener, demokratik açılıma bakışıyla ilgili bir soruya karşılık ise, "Türkiye şu anda, demokratik açılım başlamadan önceki duruma göre daha kötü durumda. Ayrışma derinleşmiştir." dedi. Konunun devlet projesi olarak ele alınması gerektiğine dikkat çeker Şener, iktidarın süreci yanlış yönettiğini iddia etti. Şener, şunları söyledi: "Konu Türkiye gündemine gelmeden, ABD'de ve Kuzey Irak'ta bir yıla yakın süredir görüşüldüğünü öğreniyoruz. Her ay ABD'ye giden bir Başbakanımız var. Gitti, iki saat görüştü. Bunun bir saati tercümelerle geçti. Bütün basın mensupları methiyeler diziyor. Niye? Önlerinde ya havuç var ya da sopa."

 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ise Şener'e, "Basın mensuplarının önünde ne havuç ne de sopa var." diyerek tepki gösterdi. Sertel, gazetecilerin hükümetle hiçbir menfaat ilişkisi bulunmadığını belirterek, basının özgürlüğüne dikkat çekti.

Etiketler :