Şener Nihayet Partisini Kuruyor

Şener Nihayet Partisini Kuruyor

Eski bakan Abdüllatif Şener'in merakla belenen partisi için artık sona gelindi.

Başbakan eski Yardımcısı Abdüllatif Şener, yarın Cuma namazından sonra partisinin kuruluşuyla ilgili beklenen açıklamayı yapacak.  Bir yıldır, “Yeni Oluşum Hareketi” olarak adlandırılan bir siyasi oluşum çalışması içinde bulunan Şener’in, çalışmalarını tamamladığı ve partisiyle ilgili detayları yarın kamuoyuna açıklayacağı öğrenildi.

Abdüllatif Şener’in, partisinin kuruluşunu ilan edeceği açıklamasını, nerede ve nasıl gerçekleştireceği sır gibi saklanıyor. Açıklamayla ilgili bilinen tek detay, yarın Cuma namazından sonra gerçekleşeceği.

Çevresinde kimlerin olduğu ve kendisini kimlerin desteklediği merak edilen Şener’in, yarın bu konularda da açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Sloganları: Değişim ve Yenilik

Öte yandan, Şener’in kurduğu partinin ana fikrinin siyasetin yenilenmesi üzerine kurulduğu belirtiliyor. Türk siyasetinin ihtiyaç duyduğu yeniliği ve değişimi getirdiklerini vurgulayacağı belirtilen Şener’in, kadrosunu da bu anlayışa göre yapılandırdığı öğrenildi.

Değişim ve yenilik ilkesine büyük önem veren Şener’in, bu nedenle pek çok eski bakan ve siyasiye de kurucular arasında yer vermemeyi tercih ettiği ifade ediliyor.

Abdüllatif Şener, 58. ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmış, 22 Temmuz seçimleri öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüş ayrılığına düşerek, milletvekili adayı olmamıştı.

Şener, geçtiğimiz yıl, AK Parti MKYK üyeliğinden de istifa ederek, “Yeni Oluşum Hareketi” adıyla bir siyasi oluşum çalışmasına start vermişti.

cafesiyaset.com

Etiketler :