Şener "Tereddütler oluştu!"

Şener "Tereddütler oluştu!"

“Binlerce sayfalık iddianameden sonra, ilk duruşma arifesinde bir görev değişimi tereddütler oluşturmuştur”

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Ankara’dan İstanbul’a gelişinde Atatürk Havalimanı’nda partililerin sevgi gösterisiyle karşılandı.

“Balyoz Planı” davasına bakacak olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt ile “Hrant Dink cinayeti davasının görüldüğü 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak’ın görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Abdüllatif Şener, “Binlerce sayfalık iddianameden sonra, ilk duruşma arifesinde bir görev değişimi, ister istemez tereddütler oluşturmuştur” dedi.

“Hukuk devleti insanlarda adalet duygusunun oluşmasını, pekişmesini ve yaygınlaşmasını ve yerleşmesini sağlar” diyen Abdüllatif Şener, şunları söyledi:
“Eğer bir ülkede adalet duygusu ile ilgili tereddütler varsa, insanlarda endişe varsa, burada hukuk devleti yara alıyor demektir. Aylardır süren hazırlıklardan sonra, daha ilk duruşma olacakken, binlerce sayfalık iddianameyi daha önce incelemekte olan bir hakimin görevden alınarak yerine bir yenisinin atanması, ilk bakışta tereddütler oluşturuyor. 'Yeni hakim bu binlerce sayfalık iddiaları ne zaman okuyacak, kavrayacak?' diye şüpheler oluşturmaktadır. Bu, ülkedeki adalet duygusunu, yargıya bakışı etkileyen bir hadisedir. Kamuoyu denetimi, halkın denetimi demokratik bir sistemde herşeyin üzerindedir. İnsanların gönlünde tereddütler oluşturarak, süreçlerin nasıl işlediğiyle ilgili kaygıları derinleştirerek, güvensiz görüntüler vererek kurumlarımıza güven duygusu pekişmez. Kurumlarımızın güven duygusunu kaybetmesinden vatandaşlar olarak biz rahatsız oluruz. Onun için karar verenler attıkları her adıma dikkatle yaklaşmalıdır ve endişeleri derinleştirmeyen adımlar atmalıdır. Binlerce sayfalık iddianameden sonra ilk duruşma arifesinde bir görev değişimi ister istemez tereddütler oluşturmuştur.”

Etiketler :