Şener: Tolunay Kafkas'la 3.5 yıllık anlaşmaya vardık

Şener: Tolunay Kafkas'la 3.5 yıllık anlaşmaya vardık

Trabzonspor yönetimi, Şenol Güneş'ten boşalan teknik direktörlük görevine Tolunay Kafkas'ı getirdi.

Trabzonspor'da Elazığspor yenilgisi sonrası Şenol Güneş'in istifa etmesinin ardından teknik direktörlük görevine Tolunay Kafkas getirildi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, teknik direktör Tolunay Kafkas ile 3.5 yıllığına şifahen anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Bodrum’dan özel uçak ile Trabzon’a gelen Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, kulüp olarak zor günler geçirdiklerini ve ligde puan olarak oldukça geride kaldıklarını söyledi.

Hafta sonu mağlubiyetle ayrıldıkları Sanica Boru Elazığspor maçının ardından yaşananlara değinen Şener, ”Puan olarak oldukça gerilerde kaldık. Dün yenilmememiz gereken bir takıma yenildik. Sonuçta hocamız beni telefonla arayarak bir kan değişikliği olması gerektiğini söyledi ve izin istedi. Ben de o izni kendisine verdim, vermek de mecburiyetindeydim. Çünkü bir iki defa daha aynı konu olmuştu. O zaman yine ’mücadeleyi devam ettir’ dedik. Fakat bu işi, artık ikinci devre başladığından, ihtimallere bırakacak durumumuz yoktu. Kendisi de o psikoloji içindeydi diye düşünüyorum” dedi.

”Güneş’in görevi bırakmasının ardından, benim hemen bir B planım olmalıydı” diyen Şener, şöyle devam etti: ”O da aklımda böyle bir şey olursa diye Tolunay ismi... Hemen gündeme koydum ki bugün özellikle yerel ve ulusal basında ’hoca kim olacak, kim gelecek, ne zaman gelecek, şu daha iyiydi, bu daha iyiydi’ diye boşluk bırakmamak içindi. Perşembe günü de Eskişehirspor ile maçımız var. Düşünmeye gün yoktu. Tolunay hepinizin bildiği ve Trabzonspor’un yetiştirdiği önemli sporculardan biri. Kendisiyle telefonla konuştum. Geri kalanını asbaşkanımız bugün devam ettirdi. Yarın öğlen imza töreni yapmayı düşünüyoruz. Şifahen kendisiyle 3,5 yıllığına anlaştık. Yarın da yardımcıları geliyor ve artık yeni sayfa açarak yolumuza devam edeceğiz.” Takıma verdiği katkılardan dolayı Şenol Güneş’e teşekkür eden Şener, ”Bu kulüp her zaman onların kulübüdür. Belki de benden daha çok onların kulübüdür. Fakat bazen spor işinde görev değişikleri vardır. Bu başkanlık için de böyledir. Bundan sonra onlara mutluluk, Tolunay hocaya başarılar diliyorum. Kısa sürede iyi noktalara, yeni bir aşkla, heyecanla inşallah geliriz” diye konuştu.

Kafkas transfer istemiyor

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, teknik direktör olarak anlaştıkları Tolunay Kafkas’ın oyuncu transferi isteğinin olmadığını söyledi.

Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, Trabzon’a geldikten sonra Kafkas ile çok kısa bir görüşme yaptıklarını belirterek, ”Bir transfer isteği yok. ’Mevcut kadroyu Haziran ayına kadar getirmemiz lazım. Hepsinden maksimum faydalanmalıyız, ondan sonra Haziran’da yeni bir kadro kurarız’ diyor. Tabi Tolunay hocanın şöyle bir avantajı var. Kendisi genç oyuncular konusunda araştırma yapmış, Türkiye’de kendini ispat etmiş bir hoca. O yönden bizim için avantajlı. Artık izleme komitesini de lağv edeceğiz” dedi.

Kafkas’a, 1461 Trabzon ile ilgili düşüncelerini de sorduklarını ifade eden Şener, ”Hemen ’bir Türk sol bek’ dedi. Klasik konu, haklı tabi. ’Orada var’ dedik. Alper Potuk ve Cenk Tosun gündemimizde yok” diye konuştu.

Şener, bir gazetecinin, Güneş’in gidişinin ardından hemen Tolunay Kafkas ile anlaşılması konusundaki eleştirilere ilişkin sorusuna ise, ”Bugün Pazartesi, Perşembe maç var. Çarşamba yola çıkılacak. Bir antrenmanlık gün var. Onun için doğru yaptım diye inanıyorum. Kamuoyu yanlış düşünüyor. Kamuoyuna Twitter’da Perşembe maç olduğunu, Çarşamba da gitmek mecburiyetinde olduğumuzu yazarsınız. Salı da antrenman var. Ne yapayım başka? Tolunay hoca yarın antrenmana çıkacak. Bu akşamki antrenmanı altyapı hocası Hamit yaptıracak” yanıtını verdi.

Kafkas’ın gelişinin sadece şahsının bir kararı olmadığını vurgulayan Şener, ”Yönetim kurulu 20 kişiyse 20’si de aynı kararı verdi. Hatta bazıları benden daha hızlıydı” dedi.

”Dağılma değil, başkan burada”

Şener, bir gazetecinin, hukukçuların şike sürecinde de Trabzonspor’un dağılmaması gerektiğini söylediğini hatırlatması üzerine şunları söyledi: ”Dağılma değil, başkan burada. O çok önemli bir makam. Sportif yönüyle şike sürecinde hocalarla oyuncuları gündeme karıştırmak çok doğru savunma biçimi değil. Sonuçta onlar profesyonel insanlar. Fakat şike süreci içerisinde yönetimler dağılırsa, divan kurulları dağılırsa, önde gelenler dağılırsa kulübe zarar verir. Sporcuların ve hocaların bu konuya çok girmemesi gerekir diye düşünüyorum.”

Güneş’in ayrılmasının bir istifa, göreve son verme olmadığını söyleyen Şener, şöyle devam etti: ”Bu bir kan değişikliği. Kan değişikliği oldu ki bugün gazeteciler burada toplantıda. Hoca böyle bir şey yapmasaydı ’hoca istifa, yönetim istifa yazılacaktı’, manşetler öyleydi. Şimdi o manşetler başka türlü döndü. Takıma faydalı oldu diye düşünüyorum. Tabi böyle gidişatı ne hoca, ne ben bekliyorduk. Kardemir Karabükspor’a yenil, Elazığspor’a yenil, takımları küçümsemek istemiyorum ama izah edemiyorum. Kimse de izah edemez. Tolunay hoca ile 1 ay önce de görüştüm. Daha önce de görüştüm. Ben Tolunay’ın nikah şahidiyim. Benim farkım hocalık ile ahbaplığı karıştırmam. Çok sevdiğim kişiler olmasına rağmen izleme komitesini lağvedin dedim. Yarın öbür gün lağvedilecek.”

Şener, ”Transferleri başkan yaptı eleştirileri hakkında neler söyleyeceksiniz ?” sorusu üzerine de, ”Orta mektep bir başkan olsaydım senin söylediğine inanabilirdim. İhtisasım olmayan bir konuda, ben gidip bir oyuncu nasıl alabilirim ki ? Mümkün değil ama Şenol hocanın isteğinin dışında, bazı hocalara sorarak oyuncu almışlığımız vardır. Fakat ben kendim, mümkün değil. Çünkü yanlış iş yaparım. Bu bir çalışma ve ekip işi. Bana izleme komitesinden öyle isimler gelmedi. Transferde hoca 10 isim yazar, ben bunun alabildiğimi yaparım. İzleme komitesi bana ’başkan şurada şu sporcu var, almazsan intihar ederim’ demedi. ’Başkan, bu oyuncuyu almazsan ben bırakırım’ demedi. Ben böyle işleri çok severim” ifadelerini kullandı.

”Sosyal ilişki bağı oluşmamış gibi”

Başarısızlıkta futbolcuların payının yüzde 70 ila 80 civarında olduğuna işaret eden Şener, ”Benim kişisel görüşüm, yanlış olabilir. Dünyada da ne iş yaparsan yap, sosyal ilişkilerin iyi değilse zıplayamazsın. Futbolcular arasında sosyal ilişki bağı oluşmamış gibi. Yabancılar var, Almanya’dan gelenler var. Bir de bizim Türkler var. Hepsinin ayrı dünyası var. Bir oyuncu diyor ki ’10 arkadaşımı davet ettim, 3 tanesi geldi barbeküye.’ Yabancılar farklı, diğerleri farklı oluyor. Birleştirip sosyal ilişkiler bağı kurmak gerek” dedi.

Çaykur Rizespor’un kendilerinden Sercan ve Eren’i istediğini bildiren Şener, ”Rize bizim komşu ilimizdir, kaldırıp bir kenara da atamayız. Onların da çıkma adına talebi varsa, bizim de imkanımız varsa yardımcı oluruz” diye konuştu.

Şener, Kafkas’ın yardımcı hoca konusunda kendi ekibini kurmak istediğini, kendilerinin de bunu kabul ettiğini sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.