Şener'den Erdoğan'a göndermeler

Şener'den Erdoğan'a göndermeler

Erdoğan'ın Mehmet Akif'ten şiir okumasını "Başka şair bilmediği için okuyor" diyen Abdüllatif Şener, çarpıcı bir iddiada bulundu.

Erdoğan'ın Mehmet Akif'ten şiir okumasını "Başka şair bilmediği için okuyor" diyen Abdüllatif Şener, çarpıcı bir iddiada bulundu.

AK Parti'den ayrılarak Türkiye Partisi'ni kuran Abdüllatif Şener, Başbakan Erdoğan'la ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Halkın Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçmeyeceğini söyleyen Şener, Eğer Erdoğan cumhurbaşkanlığına aday olursa, mevcut cumhurbaşkanı'nın aday olmayacağını iddia etti.

Şarabın tadını hala bilmediğini belirten Şener, Erdoğan'ı çok kızdıracak bir açıklamada bulundu. Şener, Erdoğan'ın Mehmet Akif'ten şiirler okumasını, "Bildiği başta şiir olmadığından Mehmet Akif’i okumuştur. Onu da mutlaka kıyısından köşesinden yanlış okumuştur." diye yorumladı.

İşte Vatan'a konuşan Abdüllatif Şener'in o röportajından çarpıcı açıklamalar;

2011 seçimleri geliyor arkasından Cumhurbaşkanlığı meselesini tartışacağız?

Başbakan aday olmak isterse aday olur. Halk seçer mi seçmez mi ayrı bir konu. Bence seçmez. Başbakan aday olduğu taktirde de Cumhurbaşkanı aday olamaz. Matematik formüller böyledir.

Nasıl bir formül?

Anayasaya göre 20 milletvekilinin aday göstermesi gerekir. Başbakan’ın ‘adayım’ demesi, bütün milletvekilerinin imzasını alması durumunda Sayın Cumhurbaşkanı’nı teklif edecek milletvekili bulamazsınız. Şu tablo muhalefetin Sayın Gül’ü aday göstereceği sinyalini vermiyor. Dolasıyla Sayın Başbakan ‘adayım’ derse karşısında cumhurbaşkanı olmayacaktır.

Neden seçilemez diyorsunuz. AKP oyu Başbakan’ın karizmasıyla almıyor mu?

Kavramlar üzerinden sürekli ayrıştırırak siyaset, sürekli kavga yaptı, ötekileştirdi. Kendi seçmenini pekiştirdi, kitlesini kendisini destekler hale getirdi. Ama bu yüzde 50’yi aşmaya yetebilecek niteliğe sahip değil bence. Anayasa oylamasını parti, genel başkan oylaması olarak değerlendirmiyorum. Diğer tüm seçim sonuçlarına baktığımızda da Başbakan’ın yüzde 50’lik potansiyele sahip olmadığını görüyoruz. Karşısındaki adaya da bağlı olarak Başbakan’ın seçilme ihtimalini zayıf görüyorum.


 

Etiketler :