Şener'in Kürt Açılım Yorumu

Şener'in Kürt Açılım Yorumu

"Eğer iktidar da samimi adım atıyorsa bizde elimizden geleni yaparız."

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Kürt açılımıyla ilgili demokratik açılım çabalarını her şeye rağmen olumlu bulduklarını söyledi.

Şener, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hükümetin Kürt açılımı çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Barış ve huzur için atılan her olumlu adımın yanında olacaklarını, yanlış icraatlara da karşı çıkacaklarını kaydeden Şener, "Parti programımızda Kürt gerçeğine ilişkin görüşlere yer verdik, tüm yurttaşların tümüyle birbirine eşit olması, hiç birinin diğerinin sahip olduğu haklardan mahrum bırakılmaması gerekmektedir. Eğer iktidar da samimi adım atıyorsa elimizden geleni yaparız" dedi.

Şener, açılımın içinin boş olmaması şeffaf ve net duruş sergilenmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:
"Yapılan iş kapalı kapılar ardında, gizli görüşmelerle yapılmamalı. Böyle yapılmadığı için gerilim ortamı gerçekleşti. Sürecin eksiklikleri, yanlışlıkları vardır. Buna rağmen bu süreci olumlu buluyoruz.

İçten ve samimi olmadan hiçbir şey olmaz. Tüm siyasi partileri siyaset yapmayı bir kenara bırakarak, samimiyet içinde yol almaya çağırıyorum. Çelişkili görüntüler samimiyet konusunda güvensizlik oluşturuyor. Sürece dâhil kim varsa, Hükümet, Başbakan, herkes samimiyet testinden geçmektedir.
 
Sorunların çözümü, mevcut zemini daha önceden hazırlamakla mümkündür. Kurumlar arası güveni önceden pekiştireceksiniz. Kurumlar arası güveni tahrip eden bunca olaydan sonra nasıl devlet politikası oluşturulacak? İktidara düşen görev, devlet kurumları arasındaki kavgayı bırakmaktır. Türkiye, kendi gündemini kendisi oluşturmalıdır.

Tüm sorunların demokrasi zemininde çözüleceğine inanıyoruz. Herkes demokrat olmak zorunda. Kendisi demokrat olmayan, demokrasiyi içselleştirmeyen sorumlular demokratik açılım yapamazlar. Elde silah demokrasi olmaz. Sivil toplumu sindirerek, basını susturarak, kamu gücünü siyasi amaçlarına göre kullanarak demokrasi olmaz."

-"ATALAY RANDEVU TALEBİNDE BULUNMADI"-

Türkiye Partisi Genel Başkanı Şener, gazetecilerin sorularını yanıtlarken de, "İçişleri Bakanı Atalay, TBMM'de temsil edilmeyen partilerle de görüştü, ancak Türkiye Partisi Meclis'te temsil edildiği halde randevu talebinde bulunmamıştır. Bu kendi ayıbıdır, herkesi kendi ayıbıyla baş başa bırakıyoruz" diye konuştu.

Etiketler :