Şener'in partisi kapatılabilir!

Şener'in partisi kapatılabilir!

Abdüllatif Şener, dün partisini kurdu.

'Türkiye Partisi'nin kuruluş dilekçesini dün İçişleri Bakanlığı'na partinin kurucu üyelerinden Avukat Mehmet Erşahin, Eski Vali Abdülkadir Sarı, Yasemin Öney Cankurtaran ve Sinan Kolcu sundu. Amblemi mavi zemin üzerinde beyaz Türkiye haritası ve tutuşan iki elden oluşan partinin kurucular kurulunda Demokrat Parti'liler ağırlıkta.

İşte o isimler: DP eski Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Aytekin, DYP ve DP'nin yönecilerinden Mehmet Erşahin, DYP MKK ve Ankara İl Yönetimi'nden Ömür Kütük, DYP MKK üyesi ve DP adayı Suna Kepolu Ataman ile Bülent Kuşoğlu. Ayrıca AK Parti'den istifa ederek Bağımsız Yozgat Milletvekili olan Mehmet Yaşar Öztürk de kurucular kurulunda yer alırken, Şener'e destek sağlayan ve AK Parti'de 22 Temmuz'da liste dışı kalan Mahfuz Güler, Ali Suçin, Mahmut Uğur Çetin, Nuri Akbulut gibi isimlerin kurucular kurulunda olmadığı görüldü.


Star Gazetesi'nin haberine göre, Siyasi Partiler Kanunu'na göre ise, 'Türkiye' ismi tek başına parti adı olarak kullanılamıyor. Avukat Uğur Poyraz, İçişleri Bakanlığı'nın dün verilen kuruluş dilekçesini inceledikten sonra eksikliklerin tamamlaması için Şener ve ekibine süre vereceğini, gerekli düzeltme yapılmadığı taktirde partinin kapatılmasının gündeme gelebileceğini söyledi.

Etiketler :