Şenol Güneş konuştu

Şenol Güneş konuştu

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Philps Stadyumu'nda konuştu...

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında yarın Hollanda'nın Psv Eindhoven takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor'da hedef bir üst tura çıkmak.

Psv Eindhoven ilgili olarak Teknik Direktör Şenol Güneş, futbolcu Tolga Zengin ve Altug Atalay Eindhoven Philps Stadyumu'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Şenol Güneş, maçın oynanacağı Philisp Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, ilk maçta PSV'ye büyük bir avantaj verdiklerini belirterek, olumsuz olan bu durumu yarın ortaya koyacakları güzel bir futbolla tersine çevirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Kaptan Tolga Zengin'le birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Güneş, "İyi futbol oynayarak maçı kazanmak istiyoruz. Turu zorlayacağız. İlk maçta çok hata yaptık, rakibe avantaj verdik umarım bu hataları tekrarlamayız ve turu geçeriz." dedi.

Güneş, Trabzonspor'un yoğun maç trafiğiyle ilgili bir soruya şöyle cevap verdi: "Bu bir yıldan beri devam eden bir süreç. Uzun aralıklı bir çalışma yapma şansımız olmadı bunları. Bunları konuşmanın anlamı yok. Yarın şartlar ne olursa olsun bütün futbolcularımızın kendine yakışanı sahaya yansıtıp maçı kazanmayı umuyoruz."

NE OLURSA OLSUN KAZANMAK İÇİN OYNAYACAĞIZ

Güneş, Trabzonspor'un tur şansını nasıl bulduğu yönündeki bir soruya ise "İlk maça baktığımızda ilk beş dakikada hakim bizdik, ama PSV'nin ilk ataklarında golü yedik. İkinci gol ise bizi tamamen demoralize etti. Ardından yaptığımız baskı sonuç vermedi. Mevcut olan bir skor var. Biz yine kendi futbolumuz oynayıp rakibimize üstün olamaya çalışacağız. Umarım hatalarımızın az olduğu bir maç olur.

Son lig maçı ve PSV maçında çok hata yaptık. Bunları tekrarlamayız umarım. Sonucu bilemiyoruz. Ne olursa olsun kazanmak için oynayacağı. Tek fark oradaki hataları burada görmek istemiyoruz." yanıtını verdi.

Tecrübeli teknik adam, Hollanda'da yayımlanan Trabzon'u kötü gösteren görüntülerle ilgili soruyu yanıtlarken, "Dünyanın her yerinde insanların evrensel yaşamı var. Bu yaşam içinde etkilenmesi de var. Siz başkalarının size yanlışlık yapmasına karşı aynı yanlışlığı yaparsanız çok büyük hata yaparsınız. Biz onu yapmayacağız. Ben de sabahleyin şehri (Eindhoven) gezerken şehrin pisliklerini gördüm ama televizyon kamerasına çekip bunu sunmadım. Sunmakta doğru değil.

Takım şehrimize geldiği zaman en iyi şekilde ağırlandı. En iyi şekilde gönderildi. Hatta o kadar iyi ağırladık ki, hiç bir sertlik olmadan rahat mağlup olduk. Fair play'i en iyi şekilde ortaya koyduk. Ama daha sonra bir televizyonun işgüzarlığı oldu. Sorumlu insanlar bunu yapmaz. Futbolu bir kavga unsuru olarak görmek doğru değil. Bu maçta turda geçebiliriz, kaybederbilirz." diye konuştu.

Kaybedilen her maçın kendisi için başarısızlık olduğunu da dikkat çeken Güneş, "Başarının tek ölçüsü kazanmaktır. Bunun muhakemesini kamuoyunun takdirine bırakmak lazım. Yarınki maçta temennim kazanmak, ama dostluk içinde bir maç istiyoruz. Yarın maç bittiği zaman kim kazanırsa kazansın dostluğun devamını dilerim." dedi.

AZİZ YILDIRIM VEYA BİR BAŞKASININ TUTUKLU DURMASINDAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

Şenol Güneş, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kendisine yönelik dile getirdiği ileri sürülen iddialarla ilgili soruya ise şu cevabı verdi:

"Aziz Yıldırım veya bir başkasının tutuklu duymasından üzüntü duyuyorum. Temennim bu badireden bir an önce kurtulmasıdır. Kupa maçını kazandığımızda umarım siz de şampiyon olursunuz dedim. Doğrudur. Devre arasında ne söylediğimi ise kendisi anlatsa daha iyi olur. Çünkü o konular çok speküle ediliyor. Onları daha sonra açıklarız." Kaptan kaleci Tolga Zengin ise, yarın zor bir maça çıkacaklarını hatırlatarak, "Bir avantaj kaçırmış olsak da turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. Güzel bir maç ortaya koymaya çalışacağız. Zor maçlar yaptık şimdiye kadar, zorları başardık. Bu dezavantajı avantaja çevirerek turu geçmeyi umuyoruz." diye konuştu.

Bordo - mavililer, basın toplantısından sonra yarınki maçtan önceki son antrenmanını bu akşam Philips Stadı'nda yaptı. İlk 15 dakikası basın açık antrenmandan sonra Şenol Güneş'in kadroya son şeklini vermesi bekleniyor.

Trabzonspor geçen hafta oynadığı UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Hollanda temsilcisi Psv Eindhoven'a 2-1 mağlup olmuştu.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.