Şentop'tan bomba iddia

Şentop'tan bomba iddia

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Şentop, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın emekli olduktan sonra hakimiyetini sürdürmek için vakıf kurulması için tasarı hazırladığını kaydetti.

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mustafa Şentop, Kanal 24’te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Anaysa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın Anayasa Mahkemesi’nin 52. Kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada “gömlek” tabirini kullanmasına değinen Şentop, “Gömlek terimi özel olarak seçilmiş bir ifadedir. Eleştiriden ziyade karşı tarafı acıtmak için söylenmiştir. Bence düzey olarak ciddi bir soruna işaret ediyor. Kızgınlığın ne kadar büyük olduğu anlaşılıyor. Sırf zarar vermek için konulmuş bir kelime” dedi.

KILIÇ ELEŞTİRİRKEN ADRES VERDİ

Anaysa Mahkemesi’nin yasamayı, belki yürütmeyi eleştirebileceğine dikkat çeken Şentop, “Kılıç, eleştirisini kesin adres vererek yaptı. Adresi belli bir eleştiriydi. Haşim Kılıç’ın meseleyi ne kadar kişiselleştirdiğinin kanıtıdır. AYM Başkanı konuşma yapmıştır diyerek meseleyi geçiştiremeyiz” diye konuştu.

KILIÇ, PARALEL BAŞKAN OLARAK DEVAM ETMEK İSTEDİ

Şentop, Kılıç'ın emekliye ayrıldıktan Anaysa Mahkemesi’ndeki hakimiyetini devam ettirmek istediğini söyledi. Bu amaçla Anaysa Mahkemesi’nin olağanüstü ayrıcalıklara sahip ve bireysel başvuru harçlarının yüzde 30'unun aktarılacağı bir AYM Vakfı'nın kurulmasının istediğini kaydeden Şentop, “Emeklilik sonrası tabloyla ilgili söylüyorum. Emekli olan bir başkan mahkeme üzerinde çok etkin olamaz. Anayasa Mahkemesi Vakfı gibi bir mekanizma kurulması Meclis gündemine getirildi. Oysa bu olağanüstü yetkilere sahip mekanizmayla hakimiyet kurabilirdi. Böylece paralel başkan olarak devam edecekti” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.