Serdar Tuncer ile yapılan söyleşi

Serdar Tuncer ile yapılan söyleşi

Habername Editörü Pınar Kibar, yorumladığı şiirleri ile halkın sevgisini kazanan Serdar Tuncer ile söyleşti

Pınar Kibar´ın röportajı 

Sevgili Serdar ağabey bize o kıymetli zamanınızı ayırdığınız için size çok teşekkür ediyorum.

Öncelikle sizi kısa bir tanıyalım, Serdar Tuncer kimdir?

Zor sorudur, sizi tanıyalım. Ne diyebilir ki insan kendisi için. Hele de bir röportajda. Okur yazar konuşur bir adam Serdar Tuncer. İki kızı mutlu bir yuvası gönlüne girmeyi dert ettiği birisi var, bu kadar.

Allah yuvanızda cennet baharı estirsin ebedi. Serdar Ağabey, Siz şiirleriniz ile tanınıyor ve seviliyorsunuz, peki siz hangi şiirleri severek okuyorsunuz?

Halinize göre değişir. Bazen Sezai Bey'den köşe şiirini okumak iyi gelir bazen Necip Fazıl dan kaldırımlar, bazen Baudlaire, bazen Mevlana, bazen Attila İlhan. Seçmek zor yani. Kendi şiirlerinden kurbanım, hizmet nimettir, sen İstanbul kokardın okumayı severim.

Hepside birer gönül şairleri. Peki, Şiir sizin için ney ifâde ediyor?

Şiiri diğer şairler kadar kutsamıyorum. Hangi şiir? Bu sorunun cevabını vermek lazım ilkin. Kelimelere taklalar attırdığınız, gergef gibi işlediğiniz sözler mi, hikmetin kapısını kurcalayan hakikat cilingiri fikir tüten şiir mi? İkincisi daha şiir gelir bana. Onu da yazabilen az. Şiir hikmete yaklaşabildiği kadar şiirdir. Gerisi kelime...

Şiir tutkunuz hangi yaşlarda başladı ağabey ve şimdiye kadar yazmış olduğunuz toplam kaç tane şiiriniz var?

Şiir hamdolsun hala bir tutku değil bende. Bazen var bazen yok o kadar. Varlığıyla yokluğu arasında bir fark yok. İlk şiirim ilkokul yıllarına denk düşer galiba. Ve fazla yazabilen biri değilim. O günden bu yana toplasanız 45-50 şiir anca yazabilmişimdir.

Daha niceleri nasip olur inşaallah, peki yorumladığınız ve yazdığınız hangi şiiriniz sizi en çok duygulandırmıştır?

Kurbanım şiiri.

Siz daha çok aşk şiirleri yazıyorsunuz, bu ilhamı kime borçluyuz acaba?

Aşk ilginç mesele. Şiir tarifinin zamanla değişmesi gibi ilhamı doğuran muhatapta değişiyor. Bir zaman sıra arkadaşınızdan doğar şiir, bir zaman ilham periniz olan şimdilerde kızlarınızın annesidir. Sonra bir arifin bir tek bakışına iki cihanı feda edesiniz gelir. Aslında bütün bu suretlerin ardındaki tecelli sahibi de O'dur.

Anlıyorum, yani mutlaka bir yazdıran var diyorsunuz, Eyvallah.

Diğer bir sorum, Arkadaşlarınız veya aileniz sizi dinler miydi siz şiir okurken?

Dinlerlerdi, halen de dinlerler.

En çok ne zaman şiir yazıyorsunuz?

Zamanı yoktur şiirin. Geceydi gündüzdü fark etmez. Mekanı da yoktur öyle, deniz kenarıydı, bodrum kattı aramaz şiir. Geldimi yazdırır kendini. Sizi sizden alır başka bir zamana başka bir mekana taşır, yazdırır.

Peki bu dalda aldığınız ödülünüz var mı?

Yok böyle bir ödül almadım.

Radyo, Tv camiasına ilk nezaman ve nerede başladınız?

Sene 1994 Ankarada Bayrak radyoda, 1998 ler kanal a televizyonunda başladım.

Uğur Işılak Bey ile başka projeleriniz var mı?

Projeler var. Birlikte bir albüm hazırlığımız var şu sıralar. Şiirli türkülü güzel bir iş olacak inşallah.

İnşallah verimli olur. Hayatınızda dönüm noktası oldumu hiç?

Mutlaka vardır. Hani bu soruya kesin bir cevap vermek zordur belki ama şöyle diyebilirım sanırım; yukarıda bahsi geçen bir bakışına cihan feda edilesi Zat'ın elini tuttuğum an.

Serdar Tuncer´in hayata bakışı nasıldır?

Kendinden sonraki hayatın tahsil yeridir hayat. Çok mu iddialı oldu? Böyle yaşayanlardan olma derdindeyim desem daha doğru olur.

Yok olmadı gayet hoş oldu. Peki ağabey, „Hür Adam“ filmini seyrettiniz mi? Yorumunuz?

Hür adam filmini seyrettim. Çok daha güzel olabilirdi, olmayı hak ediyordu. Ama birileri bunu düşünüp emek vermiş hazırlamış. Hür adamın hatırına seyredilmesi gereken bir film.

Haklısınız, şahsen bendenizde seyretti ve tavsiyede ederim. Şimdi de „Muhteşem Yüzyıl“ hakkında sormak istiyorum, çok yazıldı çok konuşuldu, siz ne düşünüyorsunuz?

Ne tarihi bizim kadar şanlı bir millet vardır. Ne de tarihine bizim kadar yabancı ve düşman bir millet. Muhteşem bir yüzyılı ekrana bu kadar rezil ederek aktarmak için ecdada ciddi bir düşmanlığınız olması icab eder. Tek kelimeyle rezalet. Eloğlu iki yüz yıllık tarihine destan yazarken, biz bin yıllık mazimize kast ediyoruz. Ayıptır yahu.

Kendimize gelmeyi umut ediyorum ben de.

Peki gelelim konserlerinize, Avrupa´da hiç konser verdiniz mi?

Avrupa da dob dolu proğrama geldik gelmeye de devam ediyoruz. Bazen İgmg bazen Atib bazen Ditib bazen de Semerkand ev sahibimiz oluyor.

Allah sayılarını arttırsın. Peki Avrupa´da doğup büyüyen biz gençlere tavsiyeleriniz nelerdir ağabey?

Oralardaki kardeşlerimiz. Bilmek ve olmak zorundalar. Kim olduğumuzu nasıl olmamız gerektiğini bilmek, müslüman türkün batıdaki temsilcileri olarak temsil ettikleri değerlere de layık olmak durumundalar. Bunu nasihat gibi değil, adeta yalvaracak söylüyorum, ne olur okuyun, daha çok okuyun, işiniz her ne ise onu kaliteli yapın ve tam bir müslüman gibi yaşayın, ne olur...

İnşaallah, Siz de dualarla destek verin. Son bir sorum daha var; Serdar Tuncer´in hobbileri nelerdir?

Kitap okumak, sinema, yazmak, ve kızlarımla birlikte olmak diyebilirim.

Okumak hayatın ta kendisidir diyor ve Şiir tadında size çok teşekkür ediyorum Serdar ağabey. Yolunuz açık olsun.

Asıl ben teşekkür ediyorum, başarılar.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :