Serdar Turgut'tan ilginç iddia

Serdar Turgut'tan ilginç iddia

Gazete Habertürk yazarı Serdar Turgut, Fehmi Koru'nun yeni adresini yazdı. İşte Serdar Turgut'un kaleminden detaylar...

Yeni Şafak gazetesinden olaylı bir şekilde ayrılan Fehmi Koru'nun yeni adresi neresi olacak? Serdar Turgut, medya bloğunda yer verdiği iddiada Koru'nun yeni adresi olarak Zaman gazetesini işaret etti.

'Medyatık' adlı bloğunda çarpıcı bir kulise imza atan Gazete Habertürk yazarı Serdar Turgut'a göre Fehmi Koru eski göz ağrısı olan Zaman gazetesiyle büyük ölçüde anlaşmış durumda.

İşte Serdar Turgut'un kaleminden detaylar:

Yeni bir gazete arayışı Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasındaki Köşk’e başkan olarak kim çıkacak tartışmasının engeline takılan, Başbakan’ın yazmasına olası itirazları olmasaydı ya Sabah ya da Star’da rahatlıkla yazabilecek olan Fehmi  Koru'nun eski gazetesi olan Zaman ile görüştüğü duyuldu.

Mâlum, eskiden Zaman’dan ayrıldığında cemaatle arası mayhoşlaşan Fehmi Koru’nun tekrar cemaatin gazetesine dönebileceğine pek ihtimal verilmiyordu. Cemaati geçmişte Fehmi Koru’nun yüksek ücret talep etmesi rahatsız etmişti. Gazetenin ücret hiyerarşisi bu sefer de Fehmi Koru’yu kaldırabilecek gibi değil ancak bu kez  iki taraf da biraz taviz verecek ve bir orta noktada buluşacaklar gibi gözüküyor. Ekrem Dumanlı ile görüşüp ilkede anlaştığı söylenen Fehmi Koru’nun iş kesinleştirilinceye kadar konunun duyulmasını pek istemediği de belirtiliyor. Konuyu bilen çevreler Fehmi Koru’nun artık yazmayı özlediğini ve ücret konusunda bu sefer daha esnek davranacağını söylüyorlar. Zaman’ın yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da Fehmi Koru gibi önemli bir yazar için bir defaya mahsus olarak gazetesinin ücret hiyerarşisini -ki bu hiyerarşi içinde kendisi de var- bozacağını belirtiyorlar.

 

Etiketler :