Sergen Yalçın Habertürk'te bombaladı

Sergen Yalçın Habertürk'te bombaladı

Sergen Yalçın, Habertürk ekranlarında Söz Sende'ye konuk oldu. Ünlü yorumcu Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.

HTSPOR yazarı Sergen Yalçın, HABERTURK TV'de Söz Sende Programı'nda Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.

İşte Sergen Yalçın'ın açıklamalarından satırbaşları...

"FUTBOLCU OLARAK İLGİ GÖRMEK BENİ DAHA MUTLU EDİYOR"

Futbolcu olarak ilgi gördüğüm zaman daha mutlu oluyorum. Ama şimdi de ilgi görüyorum. Futbolculuk zamanımda yorumcularla başım çok dertteydi.  İnsan futbolcuyken özel hayatına çok daha dikkat etmeli.

"HİÇ DİREKTİF ALMAZDIM"
Futbolcuyken hiçbir zaman direktif almıyordum. Ben zaten ne yapacağımı biliyordum sahada. Bizim gibi futbolcuları biraz daha rahat bırakmak gerekiyor.

"EN İYİ HOCAM LUCESCU'YDU"
Fatih Terim zamanında beni kadro dışı bırakmıştı. Ben yıldız oyuncunun yaşam tarzına karışılmasını çok sevmiyorum. En rahat çalıştığım teknik direktör Lucescu'ydu. Biz onunla baba-oğul gibiydik. Bazen ilk 11'de sahaya çıkarmazdı beni. Devre arasında soyunma odasında 'Ne zaman istiyorsan çık sahaya' derdi. İnanılmaz diyaloglarımız vardı bizim Lucescu'yla.

"BENİM İŞİM ELEŞTİRMEK"
Şimdi bana 'şunu çok eleştiriyorsun' falan deniyor ama benim işim bu artık. Yorumcuyum ben. Ben futbolcuların özel hayatlarını değil sahadaki performanslarını ve kulüplerin yaptığı transferleri eleştiriyorum.

"FUTBOLU BİLMİYORLAR"
Bir de yabancı-yerli arasındaki mali uçurumu eleştiriyorum. Bizim ülke olarak önce bunu engellememiz lazım. Bunun nedeni de büyük kulüplerin başlarında futbolu bilen insanların olmaması.

ARENA OLAYI
Çok hoş olmadı. Ben Başbakanımız'ın futbola ne kadar destek verdiğini biliyorum ve o stadın yapımına ne kadar destek verdiği de ortada. Başbakan'ın o stada girdiğinde ıslıklanması çok kötü oldu. Ama stat atmosferi çok farklı oluyor. Bazen 20-30 kişinin galeyanına gelerek tepki gösterebiliyorsunuz. Benim aslında takıldığım konu stat organizasyonlarını beceremememiz.

"HAGİ G.SARAY'A BİR ŞEY VERMEDİ"
Galatasaray'ın Fatih Terim görevi reddettikten sonra Hagi'ye gitmesini hiç doğru bulmadım. Hagi bana göre Galatasaray'a bir şey vermiş değil.

"KİMSEDEN BİR BEKLENTİM YOK"
Benim şu anda herhangi bir kulüpten bir beklentim yok. İleride hocalık yapmak tabiki isterim ama şu anda yorumculuk yapıyorum. Bu işi de severek yapıyorum zevk alıyorum. Ben sadece doğruları söylüyorum.

"FUTBOLUN İÇİNDE SAHTEKARLIK DA VAR"
Bir oyuncuya 'neden kendini yere atmadın' şeklinde geçenlerde bir açıklamam oldu. Zeki bir oyuncunun davranışından bahsettim ben orada sahtekarlıktan değil. Rakibi geçtin pozisyonunu kaybettikten sonra artık düşeceksin. Bu sahtekarlık değildir. Futbol bir şov. Bunun içerisinde her şey var. Sahtekarlık da var.  

Etiketler :