Serinyol İlköğretim Mahmut Hoca'sına Ağlıyor!

Serinyol İlköğretim Mahmut Hoca'sına Ağlıyor!

Hatay'ın Serinyol İlköğretim Okulu’nda Müdür yardımcısı olarak görev yapan Vecih Aracı’nın tayini aynı beldede bulunan 100. Yıl İlköğretim Okulu’na çıktı.

 

1995 Yılında öğretmen olarak başladığı ve 1996 yılından beri aynı okulda Müdür yardımcılığı ve Müdür Vekilliği görevlerini yapan Aracı’nın gideceği haberi öğretmen arkadaşlarını, velileri ve öğrencileri hüzne boğdu.

 

16 Yıl boyunca çalışkanlığından ödün vermeyen Aracı, sabah 6.30’dan akşam 18.00’e kadar okulundan ayrılmayarak eğitim ve öğretime katkıda bulunmuş, çoğu zaman hafta sonlarında bile görev yerine gelerek, gerektiğinde bahçe düzeni için çalışmış, gerektiğinde kaloriferleri yakarak çocukları kadar sevdiği öğrencilerinin üşümeden eğitime devam edebilmeleri için fedakârlıkta bulunmuştur.

 

1959 doğumlu olan Aracı, dört çocuk sahibi bir baba olarak mesleğini çok sevdiğini her fırsatta dile getirirken, Okul Müdürü Mustafa Ertan BOZKIR, Müdür Yardımcısı Vecih ARACI’nın tayininin çıkmasından dolayı üzgün olduğunu belirterek “Okulumuz için büyük bir kayıp olacak, yeri doldurulmayacak bir insan.” dedi.

 

Öğrenci velilerinden bazılarının kendi aralarında imza toplayarak tayinin durdurulmasına ilişkin Milli Eğitim’e dilekçe vermeyi düşünenler olduğu açıklandı. 4. sınıf öğrencilerinden Dilara Öztürk’ün velisi Özlem ÖZTÜRK “Çok Zor olacak, ona alışmıştık, anlayışlı, sabırlı, çalışkan ve güler yüzlü bir ağabeyimizdi derken, 1-B sınıfı öğrencilerinden Efe Yüksel’in velisi Filiz YÜKSEL “Veli olarak bizi hep dinler, sorunlarımıza her zaman çözüm bulurdu. Gideceği haberi bizleri ziyadesiyle üzdü.” dedi.

 

Çok yakında yeni görev yerine başlayacak Vecih Aracı için Okul Müdürü Mustafa Ertan Bozkır ve öğretmen arkadaşları tarafından veda yemeği düzenleneceği bildirilirken Aracı “Eğitim, her yerde aynı özeni ister. Her nerede olursak olalım elimizden gelenin daha fazlasını yapmalıyız. Eğitim ve öğretim geleceğimiz olan çocuklarımızdan esirgemeyeceğimiz amacımızdır.” dedi.

 

Haber; Fatma Çetin Kabadayı

  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.