Seriye devam 1-0

Seriye devam 1-0

Zirveye tutunmaya çalışan Beşiktaş; Ferrari, Ernst ve Sivok'tan yoksun kadrosuyla Eskişehirspor ile karşılaştı

Beşiktaş vur kaç yaptı: 0-1
Turkcell Süper Lig'de 10. hafta maçında Eskişehirspor ile Beşiktaş karşılaştı. Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan mücadeleyi Beşiktaş 1-0 kazandı. Kara Kartal'a galibiyeti getiren golü ise 83. dakikada Ekrem Dağ attı.

Şampiyonlar Ligi'nde Wolfsburg deplasmanında 0-0 berabere kalarak grubunda ilk puanını alan Beşiktaş, Eskişehirspor deplasmanında kazanmasını bildi. Eskişehirspor ise son 17 maçtır yenemediği güçlü rakibine yine boyun eğdi.

Bu sonuçla Beşiktaş 18 puana yükselirken; Eskişehirspor 16 puanda kaldı.

Önümüzdeki hafta Beşiktaş sahasında Ankaragücü ile; Eskişehirspor ise Kasımpaşa ile deplasmanda oynayacak.

BEŞİKTAŞ'TA EKSİK ÇOK

Beşiktaş'ta, zorlu Eskişehirspor karşısında önemli oyunculardan Ferrari, Ernst ve Sivok görev alamadı. Kasımpaşa ile yapılan maçta kırmızı kart gören Ernst ve Ferrari'nin yanı sıra aynı karşılaşmada dördüncü sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Sivok, Eskişehirspor mücadelesinde forma giyemedi. Mustafa Denizli savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman ve İbrahim Kaş'a görev verdi. Ersnt'in yerine ise Uğur İnceman oynadı. Hastalığı nedeniyle Almanya'daki maçta forma giymeyen Yusuf'un bu karşılaşmada da oynamadı.

Yusuf'un yanı sıra sakatlıkları süren Holosko, Delgado, Batuhan ve Rıdvan, da Eskişehirspor'a karşı oynama şansı bulamadı.

ES-ES'TE FORVET SIKINTISI

Eskişehirspor'da Beşiktaş'a karşı sakatlıkları süren Youla, Ümit Karan, Serdar ve Alper ile kart cezalısı olan Bülent Ertuğrul ve Ragıp forma giyemedi. Teknik Direktör Rıza Çalımbay ise kadroda mecburi değişikliklere gitmek zorunda kaldı.

İKİ TAKIM DA AÇIK VERMEDİ

Eskişehirspor karşısında Beşiktaş özellikle Nihat Kahveci ve Bobo ile sonuç aradı. Eskişehirspor ise Bülent Kocabey ve Burak ile pozisyonlara girdi. İki takımın da savunma güvenliğini ön planda tuttuğu karşılaşmada net pozisyon sayısı oldukça azdı. 3. dakikada çalımlarla ceza alanına giren Bülent'in vuruşunda, Beşiktaş savunmasına çarpan top kornere çıktı. 22. dakikada Nihat'ın ceza alanı dışından attığı şutta, Ivesa gole izin vermedi. Bir dakika sonrasında Burak, Fink'i çalımlayarak ceza alanına girdi. Rüştü ile karşı karşıya kalan Burak'ın şutunda, top az farkla auta gitti. Özellikle ilk yarının son 15 dakikasında önemli bir tehlikeli atak oluşmadı.

MUSTAFA DENİZLİ'DEN MÜDAHALE

Beşiktaş'ta ilk yarının etkisiz ismi Rodrigo Tabata'yı Mustafa Denizli kenara alırken; yerine Erhan Güven oyuna dahil oldu. Eskişehirspor ise ilk yarıdaki 11'inde değişikliğe gitmedi.

İLK SARI KART 65'TE ÇIKTI

İki takımın da son derece dikkatli oynadığı maçta, fazla faul olmazken; ilk sarı kart 65. dakikada çıktı. Rakibine sert müdahalede bulunan Uğur İnceman müsabakanın ilk sarı kartını gördü. 69. dakikada ise bu kez Eskişehirspor'da Doğa orta alanda yaptığı faul sonrası sarı kartla cezalandırıldı.

TELLO VE BOBO OYUNDAN KOPUK

Mustafa Denizli'nin eksiklerden dolayı çok şey beklediği Tello ve Bobo kötü bir performans çizdi. Hücum hattında Bobo etkisiz bir görüntü çizerken; Tello da maçtan çok kopuktu. İki oyuncu da takımı adına üretken bir oyun ortaya koyamazken, Bobo 73 dakika sonunda kenara alındı.

ÇALIMBAY VE DENİZLİ'DEN DEĞİŞİKLİKLER

73. dakikada Eskişehirspor ilk değişikliğini yaptı. Galatasaray'dan transfer olan Volkan Yaman, yerini Adem Sarı'ya bırakırken; Beşiktaş'ta Bobo ise Mert Nobre ile değişti.

NOBRE BOŞ KALEYE ATAMADI

Oyuna girdikten 4 dakika sonra Mert Nobre öyle bir gol kaçırdı ki; kendisi de inanamadı. Sol kanattan Tello'nun ortasında Ivesa boşa çıktı. Nobre önündeki topu bekletmeden plase yaparak ağlara göndermek istedi ama vuruşu havadan gitti ve meşin yuvarlak kalenin üstünden auta çıktı.

EKREM DAĞ HAYAT VERDİ: 0-1

83. dakikada Eskişehirspor savunmasının önde yakalandığı anda arkadan çok hızlı hareketlenen Ekrem Dağ bir anda kaleci Ivesa ile karşı karşıya kaldı. Ivesa'yı da geçmeyi başaran Ekrem Dağ, topu boş ağlara gönderdi ve Kara Kartal zorlu deplasmanda 1-0 öne geçti: 0-1

ESKİŞEHİRSPOR 18 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Beşiktaş, Eskişehirspor karşısında son 18 lig maçını yitirmedi. İki takım arasında 3 ocak 1981 tarihinde, Bjk İnönü Stadı'nda yapılan maçı 1-0 kazanan Eskişehirspor, rakibiyle daha sonra oynadığı 18 müsabakadan da galibiyet alamadı. İki takım arasındaki son 18 lig maçından 15'ini Beşiktaş kazanırken, 3'ü berabere bitti. Bu arada Beşiktaş, rekabetteki son 10 lig maçını da kazanmayı bildi.

sporx

Etiketler :