Sert "İttifak" Tartışması

Sert "İttifak" Tartışması

CHP’li Korkmaz Karaca ile BDP Milletvekili Bengi Yıldız arasında canlı yayında CHP-BDP İttifakı tartışması yaşandı.

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın Sunduğu “Tarafsız Bölge” Programında CHP ile BDP arasındaki ittifak arayışları tartışıldı. Programın konuklarından CHP Parti Meclis Üyesi Korkmaz Karaca ile BDP Batman Milletvekili arasında sert tartışma yaşandı.

BDP lideri Selahattin Demirtaş’ın,  CHP ile BDP'nin ittifak yapmasının mümkün olmadığını da belirtmesi ve CHP’nin Geçmişi ile yüzleşmesi gerektiğini. CHP'nin Kürtlere, İnançlı kesimlere, Alevilere ve çalışanlara, hakkını veremediği emekçilere karşı özür borcunun olduğunu. Solu temsil ediyorum adı altında Türkiye'de solu tüketen anlayış CHP anlayışıdır. İnsanlar solcuyum demeye utanıyorsa Türkiye'de en büyük vebal CHP'nindir" sözlerine CHP Parti Meclis Üyesi Korkmaz Karaca’dan ağır eleştiri geldi.

Karaca BDP lideri Demirtaş’ın sözlerine “ Bir kere Selahattin Beyin açıklamalarını izlerken utanç duydum. Selahattin Bey CHP adını ağzına alırken önce git abdest al ağzını yıka. CHP’nin hiç kimseden özür borcu yoktur.CHP tarihiyle geçmişiyle onur duyan Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyetini kuran büyük bir partidir. CHP Türkiye’yi kurtarmakla kalmayıp bugünümüzle her anımızla gurur duyuyoruz. Selahattin Demirtaş’a bizim özür borcumuz yoktur.” dedi.

Karaca’nın sözleri üzerine BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldızkaraca’nın sevyesiz bir söylem içerisinde olduğunu.

Korkmaz Karaca İse “O seviyesizliği  ben sana iade ediyorum sen ilk önce git İmralı’dan izin al  öyle konuş”

Bengi YıldızDaha tartışma adabından bir partinin genel başkanına nasıl hitap edeceğini bilmiyor. İnsanın  bu sözlerden utanç duyması gerekiyor. (Aktifhaber)

İşte O Anlar...

Etiketler :